Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek - írja az MTI Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökére hivatkozva.

"Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához" - írta Orbán Viktor.

Áder János szintén levélben gratulált Joe Biden megválasztott amerikai elnöknek. A köztársasági elnök az MTI szerint arról írt, hogy a történelmi magyar-amerikai kapcsolatok közös értékekre épülnek: a két nemzet hagyományos szabadságvágyára és a demokrácia melletti elkötelezettségére. Magyarország a két országot összefűző baráti kapcsolatokat a jövőben tovább kívánja erősíteni. Áder János szerint az Egyesült Államokra - csakúgy, mint a világ többi országára - nehéz időszak vár. A koronavírus-járvány világszerte sok szenvedést, súlyos társadalmi problémákat okoz, és nagy kihívások elé állítja a kormányokat. A magyar államfő hozzátette, ugyanakkor a pandémia elleni küzdelem közepette sem feledkezhetünk meg a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kezeléséről.