Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sok nyugdíjas kap a nap folyamán fontos sms-t bankjától: a szokásosnál ugyanis tíz nappal korábban, már december 2-án érkezik a nyugdíj a bankszámlákra. A postások is a mai naptól viszik ki azoknak, akik készpénzben kapják. (Azokat, akik ebbe a körbe tartoznak, tavaly ősszel levélben tájékoztatták a pontos kézbesítési időpontokról.) Az idei tájékoztató levelet pedig nemrég küldte ki a nyugdíjfolyósító, ebből kiderül várhatóan mikor viszi a postás a nyugdíjat 2017-ben - emlékeztet a portál.

Általában hamarabb megkapják a nyugdíjukat azok, akik utalással, bankszámlájukra kérik. A postások ugyanis csak az utalási időpont után tudják kézbesíteni a pénzt, ez pedig akár 2-4 napot is igénybe vehet. A statisztikák szerint egyébként már a tavalyi év végén is több nyugdíjas kérte bankszámlára az apanázst, mint várt a postásra.

A Pénzcentrum értesülései szerint jövőre sem lesz komoly változás az utalási időpontokban. Minden hónap 12-én lehet számítani az utalásra. Ha 12-e hétvégére esik, akkor a megelőző pénteken vagy a következő hétfőn érkezik majd a pénz.

Mennyit hoz a postás 2017-ben?

Az Idősek Tanácsának keddi ülése után Orbán Viktor megerősítette: a 2017-re tervezett nyugdíjemelés mértékét 0,9 százalékról 1,6 százalékra emelik. A Pénzcentrum számításai szerint a jövő évi nyugdíj-emelés azt jelenti, hogy a jelenlegi öregségi átlagnyugdíj összege 109 561 forintról 111 314 forintra emelkedne. A legtöbb nyugdíjas azonban százezer forint alatti nyugdíjból él, nekik a nyugdíjemelés az átlagosnál, vagyis 1 753 forintnál is kisebb növekedést jelent majd.