BUX
38240

Előkerült Tarsoly Orbánnak írt levele - mutatjuk, mit írt!

A kialakult helyzetért engem terhel a felelősség – írja a Quaestor tulajdonosa a miniszterelnöknek írt levelében, de hozzáteszi: a közvéleményben feltehetően felmerül az állami felelősség és helytállás kérdése.

Napi.hu, 2015. március 31. kedd, 14:48

A kormany.hu-n kedden jelent meg az a levél, melyben Tarsoly Csaba kér segítséget Orbán Viktor Miniszterelnöktől. A levél szerint a Quaestor finanszírozása - amely történelmi okokból vállalati kötvény kibocsátásokkal is finanszírozta a növekedését, ám ezen kötvények fedezete immár nem volt likvid - a brókerbotrányok miatt jelentkezett vállalati kötvényeladási hullám következtében ellehetetlenült, "annak folytatása felelőtlenség lenne".

Az általa javasolt megoldás az lett volna, hogy az állam nyújtson hitelt/tőket a Quaestor csoportnak, aki ebből egyidejűleg állampapírt jegyez, így a pénz azonnal visszakerül a költségvetésbe. A kötvény tulajdonosokkal a csődeljárás keretében, a kötvények állampapírra történő cserélkésével rendezni lehet a követelést - írta Tarsoly.

Az üzletember megjegyzi még, hogy a magyar állam piaci folyamatokba, vállalati és egyes szektorok működésbe történő pénzügyi befektetése nem új keletű sem az itthoni gyakorlatban, sem a nemzetközi gazdaságban.

A teljes levelet ide kattintva olvashatja!