Előleget kapnak a magyar gazdák

Napokon belül hozzájuthatnak a támogatási előlegekhez az agrár-környezetgazdálkodási, illetve az ökológiai termelést célzó programban részt vevő gazdálkodók, miután megkezdték hétfőn az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és az ökológiai (ÖKO) termelést segítő támogatás előlegeinek kifizetését - írta keddi számában a Magyar Idők.
MTI, 2016. november 29. kedd, 07:39
Fotó: Napi.hu

A napilap szerint az európai uniós csatlakozásunk óta ez az első eset, amikor egy vidékfejlesztési programból finanszírozott támogatás esetében előleghez juthatnak a gazdák.

Viski József, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke a Magyar Időknek elmondta, a korábbi gyakorlat szerint a programban részt vevő gazdálkodók évente egy összegben kapták meg a támogatást, jellemzően a tárgyévet követő évben. November végéig 15 milliárd forintot meghaladó összeg kifizetését tervezik. Tájékoztatása szerint a napokban azok a gazdálkodók kaphatják meg a nekik járó összeget, akiknél az előzetes ellenőrzések rendben lezárultak, a kifizető ügynökség pedig mindent rendben talált.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint jelentős erőfeszítések árán sikerült elérni, hogy hazánk még az idén el tudja juttatni az agrár-környezetgazdálkodási feltételeket betartó, illetve az ökológiai termelést végző gazdákhoz a nekik járó juttatás egy részét.

HOZZÁSZÓLÁSOK