Kedden az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de a Tiszántúlon és a Zemplén térségében sok lesz a felhő, Szabolcsban estig esőre is lehet számítani. Eközben délután nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, estefelé a nyugati, északnyugati határvidéken ismét előfordulhat eső. Az északnyugati szelet a Délnyugat-Dunántúl és az északkeleti megyék kivételével nagy területen kísérik viharos széllökések, délutántól gyengül a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére 0 és 5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjszakára a keleti tájakon is megszűnik az eső, átmenetileg a felhőzet is csökken, és ott párásság, köd képződik. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén azonban újra beborul, és főként a Dunántúlon fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szél jelentősen mérséklődik, már legfeljebb erős széllökések lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul.

Szerdán a változó felhőzet mellett néhány órás napsütésre számíthatunk, de a Békéscsaba-Salgótarján vonalban egész nap borult maradhat az ég. Éjszaka több, napközben már kevesebb helyen valószínű zápor, főként a hegyekben hózápor is lehet. Az északnyugati szél az északkeleti és délnyugati tájak kivételével megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön gyengén vagy közepesen felhős ég mellett több órára kisüt a nap, legfeljebb egy-egy hózápor fordulhat elő. Az északnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 8 fok között alakul.

Csak januárban érkezhet az igazi tél

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyelőre nem bocsátkozott hosszabb távú prognózisokba, viszont a kiderul.hu meteorológusa Molnár László a jelenlegi modellek alapján úgy becsülte: az év utolsó napjaiban marad a változékony, szeles idő, majd a január meghozza az igazi telet. A 24.hu által idézett előrejelzés szerint várhatóan január 7-től komoly fagyok és nagyobb mennyiségű, országos havazás érkezik.

Ki is tart majd jó két hétig, aki a valódi telet kívánja kiélvezni itthon, most talán lehetőséget kap rá. Talán, mert a számos állandóan változó tényező alakította időjárás tekintetében két hétre előre a részleteket nem lehet teljes biztonsággal előre jelezni.