Előzetesbe kerülhet Simon Gábor

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kezdeményezte Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselő előzetes letartóztatását kedden - tájékoztatta az ügyészség szóvivője az MTI-t.
Inforádió, 2014. március 11. kedd, 16:55
Fotó: Napi.hu

Nagy Andrea közölte: az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a büntetőeljárás sikerének meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye miatt tartja indokoltnak ezt az intézkedést.

Keresztes Imre, a KNYF főügyésze hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, és kihallgatása után őrizetbe is vették. A főügyész szerint Simon Gábor egy dél-afrikai ország hamis útlevelét szerezte meg, amely a saját személyi adatait tartalmazta. Ezután megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott. A cselekmény felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas - mondta.

A Magyar Nemzet február 4-én írt arról, hogy egy bécsi számlán Simon Gábornak több száz millió forintja van, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A képviselő, aki az MSZP elnökhelyettese volt, február 6-án közölte, hogy a szocialista pártban viselt minden tisztségéről lemond, kilép a pártból, visszalép a képviselő-jelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról. Ezután a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2014.03.11 19:57

A liberálbolsik tipikus képviselője simon! Lop, csal, hazudik, a felelősséget pedig hárítja! Az MSZMP és klónjai az ilyen egyedek "lelőhelyei". El velük a politika közeléből is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.11 17:03

..tanár úr ...,nagy úr a pi..sa.!!..kell a dok lé a fiatal pi..sára!!..tudom ,nekem is volt-van ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html