Elszalad a ló a kormánnyal jövőre? - Megszólalt Kovács Árpád

A 2018-as választási évben sem várható lazább költségvetés, a 2024-26 közötti időszakban pedig Magyarország elérheti az Európai Unió által elvárt, hatvan százalék körüli adósságszintet - mondta el a Magyar Hírlap keddi számában a Költségvetési Tanács elnöke.
K. Kiss Gergely, 2017. február 28. kedd, 08:02
Fotó: Napi.hu

Kovács Árpád emlékeztetett arra, hogy 2017-et jelentős többlettel indította a költségvetés: több mint 120 milliárdos szufficit keletkezett januárban bizonyos adóbevételek kedvező alakulásának, a gazdaság fehérítésének és a foglalkoztatás javulásának köszönhetően - idézi lapszemléjében az MTI.

A szakember szerint Magyarország jelenleg nem versenyezhet az osztrák bérekkel, de a munkavállalók közérzetén sokat javít a magasabb bérszínvonal és a nagyobb hozzáadott érték.

Kovács Árpád a korai költségvetésekről szólva úgy vélte, hogy bevált ez a rendszer, amely a gazdaságpolitika kiszámíthatóságát is erősíti, ráadásul az elmúlt években alig kellett módosítani a költségvetéseken év közben.

A Paksi Atomerőmű bővítése nemcsak az adósságot növeli, hanem a nemzeti összterméket is, a vizes vb pedig nem meghatározó összeg a költségvetés egészéhez képest - mondta a Magyar Hírlapnak Kovács Árpád.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

reszeloaladar, 2017.03.01 11:46

Olyan régen hallgatjuk. "jó-jó volt némi növekedés, de nem fenntartható. Jó-jó idén kisebb volt a hiány, de ez sem fenntartható. Jó-jó hogy csökkent az államadósság, de ez is csak minden évben ugyanazzal a trükkel jön össze."
Csak az akarjon 2018-ban kormányra kerülni, aki ezt ennél is jobban tudja csinálni. A döntetlen nem elég a továbbjutáshoz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html