Elszámolási vita - Rogán szomszédja kiesett a pikszisből

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Network 360 Reklámügynökség a jövőben nem számíthat túl sok állami megrendelésre.
Papp Zsolt, 2017. május 26. péntek, 08:02
Fotó: Napi.hu

"Eddig egyetlen versenyben sem a lakcímkártyámat kellett indítanom, hanem az ötleteinket és azokat a megoldásokat, amelyek megkülönböztetnek bennünket másoktól" - így hárította el a kritikákat az állami kommunikációs tendereket sorra nyerő Csetényi Csaba, amikor a Magyar Idők arról kérdezte: attól sikeres-e, mert egy társasházban lakik a közbeszerzéseket kiíró Nemzeti Kommunikációs Hivatalt (NKOH) felügyelő Rogán Antal miniszterrel. Bár a szakma ezt sokáig nem hitte el neki - a médiában állandó címkéje lett a "Rogán Antal szomszédja" -, most úgy fest, lakcímkártyája önmagában tényleg nem garantálja a sikert - írja a Magyar Nemzet.

A lap több forrásból is megerősített információja szerint hirtelen naggyá nőtt cége, a Network 360 Reklámügynökség a jövőben nem számíthat túl sok állami megrendelésre, Csetényi kiesett a "pikszisből". Pedig nem akárkiről van szó: cégei kulcsszerepet játszottak az elmúlt években az állami reklámpénzek segítségével épített fideszes médiabirodalom finanszírozásában, 2015-2016-ban a Network volt a kormány első számú ügynöksége.

Többek között ők vitték a "kényszer-betelepítés ellen" kezdeményezett népszavazás tavalyi kampányát, népszerűsítették a kormány "reformjait", reklámozták a paksi bővítést, buzdítottak államkötvények vásárlására. A Magyar Nemzet számításai szerint 2014 óta 23,7 milliárdnyi központi állami megbízást nyertek el, ám az utóbbi időben majd minden állami megrendelést  a Trinity Kft. és  a New Land Media Kft. vitt el. Előbbi a Szijjártó Péterrel és Seszták Miklóssal is jó kapcsolatot ápoló Kuna Tibor érdekeltsége, míg a New Land Balásy Gyula és Mamustits Péter vállalkozása.

A Magyar Nemzet több forrásból megerősített információi szerint elszámolási viták vezettek a bizalomvesztéshez. Az állami reklámpénzek áramoltatását a kormánypárt felső vezetésében kiemelt ügyként kezelik: részben ebből finanszírozzák az új médiumokat. Csakhogy tavaly a médiabirodalom több vezetője is reklamált, hogy a kifizetések késnek vagy meg sem érkeznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.05.26 08:33

Az én polgári Őszödi beszédem

Nincs választási lehetőségünk. Azért nincs, mert elqrtuk.
Nem kicsit, nagyon.
Európában polgárság ilyen böszmeséget még nem csinált.
Nem tetszettünk forradalmat csinálni.
Ha megkérdezik tőlünk, hogy mit csináltunk az elmúlt 27 évben, akkor mit mondunk?
Azt mondjuk, hogy böszmék voltunk.
Nem hajtottuk el ezeket a szemeteket.
Hagytuk, hogy kilopják a szemünket is.
Ellopták a munkahelyeket, az iskolákat, a földeket, a szakszervezeti vagyont, üdülőket.
Nem hagytak semmit, és most már hóvirágot sem szedhetünk, szarvasgombát is csak vizsgázva, engedéllyel, gombát is csak 2 kg-ot.
Ezek meg az országot lopták ki alólunk.
És mi hagytuk.
Aztán lassan ellbukunk. Mert nem bírjuk már a népnyúzó tempót. Ez a helyzet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html