Eltörölhetnénk az szja-t?

A kormány döntése értelmében módosulnak a jövedéki bírságok és az ezzel a területtel kapcsolatos egyes szabályozások - közölte Daróczi Dávid.
NAPI Online, 2007. szeptember 27. csütörtök, 15:52
Fotó:

A kormányszóvivő elmondta, hogy kiegészítik és egységesítik a jövedéki tevékenységet folytatók vevőnyilvántartását. A döntés célja egy olyan adatbázis létrehozása, amely jobban nyomon követhetővé és ellenőrizhetővé teszi a jövedéki termékek útját, forgalmát.

A kabinet a jövedéki bírságok és az eljárás szigorításáról is döntött. A bírság minimuma jogi személyeknél 100 forintról 150 ezerre, a természetes személyek esetében pedig 20 ezer forintról 30 ezer forintra nő.

Mint a szóvivő elmondta, a feketegazdaság elleni küzdelem a legjobb eszköz az adók csökkentésére. A gazdaság kifehérítéséből származó többletbevételt 2009-től egyebek között az oktatásra lehet majd fordítani. Daróczi Dávid elmondta, hogy ha teljesen vissza lehetne szorítani a feketegazdaságot, akkor meg lehetne szüntetni a személyi jövedelemadót, illetve felére lehetne csökkenteni az általános forgalmi adót.

HOZZÁSZÓLÁSOK