Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dunában 9-10 méter mélységben lehet a feltételezett robbanószerkezet, amelyre állítólag ipari búvárok bukkantak rá. A bomba pontos helyét próbálják egyelőre meghatározni a tűzszerész búvárok, de a korábban hasonló helyzetekben dolgozó búvár, Sopronyi Richárd, a Diving Island Kft. ügyvezetője szerint nagyon nehéz körülmények között dolgoznak a tűzszerészek - írja az Infostart.

Csak tapogatással tájékozódhat a búvár, miközben a mederfenéken hasal. Jó 25-30 kilogramm plusz súly van rajta, hogy ne vigye el a víz. A felszínnel rádión kommunikálnak, de fentről irányítani nem tudják, ezért teljesen magára van utalva" - nyilatkozta a szakértő arról, miért nehéz a helyzet.

Eredetileg úgy tervezték, hogy a tűzszerészi munkálatok miatt kedd hajnaltól forgalomkorlátozásokat vezetnek be. Ha megtalálják a bombát az eddig ismert helyszín közelében, akkor az I., az V. és a XI. kerületet érintően korlátozások lépnek életbe. Lezárják az Erzsébet hidat is, kiürítik a Friedrich Born rakpart - Gellérthegy és Citadella környéke - Hegyalja út által határolt területet, valamint a Várkert rakparton és a Döbrentei utcában található öt lakóépületet, a Rác fürdőt, a Rudas fürdőt, valamint a Várkert Bazár egy részét.

A kiemelés, a hatástalanítás és az elszállítás idejére délelőtt 10 órától lezárják az Erzsébet hidat, a XI. kerületben Budai alsó rakpartot a Petőfi híd alatt a Szabadság híd irányába, továbbá a Szent Gellért rakpartot a Szabadság híd budai hídfőjénél az Erzsébet hídig.

Ezt megelőzően már hajnali 3 órától hajózási zárlatot rendeltek el a Lánchídtól a nemzetközi hajóállomásig (a Sörház utca vonaláig).

A kép forrása: MTI Fotó/Lakatos Péter.