Emberrablástól tart, töröltetné a Bamako Rallyt a külügy

A magyar Külügyminisztérium nyomatékosan arra kéri a szervezőket, hogy fontolják meg a Budapest-Bamako Rally törlését. A tárca szerint a rally által érintett országok biztonsági helyzete rendkívüli mértékben romlott az elmúlt időszakban; emberrablástól is tartani lehet.
NAPI, 2011. január 13. csütörtök, 17:04
Fotó:

A Külügyminisztérium a biztonsági kockázatok elemzésével foglalkozó európai szervek tájékoztatása és más, megbízható forrásból származó információk értékelése alapján nyomatékosan arra kéri a 2011-es Budapest-Bamako Rally szervezőit, hogy fontolják meg az idei Rally törlését - közölte a tárca.

A Külügyminisztérium rendelkezésére álló adatok szerint az Európai Unió valamennyi tagállama egyetért abban, hogy a Rally által érintett Szub-szaharai Afrika országainak biztonsági helyzete rendkívüli mértékben romlott az elmúlt időszakban.

Főként a mauritániai és a mali szakaszon a résztvevőknek az emberi élet és a testi épség elleni terrorista veszélyeztetésekkel lehet számolniuk, valamint emberrablástól is tartani lehet.

A Magyar Köztársaságnak a két említett északnyugat-afrikai országban nincs diplomáciai vagy konzuli képviselete, a résztvevők személyi és vagyoni biztonsága, valamint a konzuli védelem hatékonysága nem garantálható.

Ezért a Külügyminisztérium ismételten, nyomatékosan kéri a szervezőket a Rally törlésének megfontolására. A Külügyminisztérium ezen kérését közvetlenül tolmácsolja a szervezőknek is.

HOZZÁSZÓLÁSOK