A választási iroda elnökének a közlése szerint Emil Boc, a Demokrata-Liberális Párt (PDL) elnöke a szavazatok 40,03 százalékát szerezte meg, míg a Szociál-Liberális Unió (USL) jelöltjére, Marius Nicoarára a szavazók 38,97 százaléka voksolt. A két jelöltre leadott szavazatok különbsége 1423 voks.

A vasárnapi urnazáráskor több közvélemény-kutató kolozsvári méréseit is ismertették a hírtelevíziók. Az egyik társaság egyforma eredményt mért a két jelöltnél, egy másik 2,8 százalékos Nicoara-előnyt, egy harmadik társaság pedig hétszázalékos Nicoara-előnyt rögzített. Az éjszakai szavazatszámlálás során a két jelölt sorrendje többször is változott, a hétfő reggeli, délelőtti órákban azonban már egyre több hír szólt arról, hogy tartósan átvette a vezetést Emil Boc.

Marius Nicoara a végeredmény közlése után bejelentette, 12 szavazókörzetben a szavazatok újraszámlálását kéri. Szerinte egyes választási bizottságok vezetői meghamisították a szavazatszámlálás jegyzőkönyvét, míg a dokumentumokat a szavazóhelyiségből a választási irodába szállították. Emil Boc közleményben utasította vissza a vádakat, sajnálatosnak tartván, hogy ellenfele nem tud emelt fővel veszíteni

A kolozsvári polgármesteri székért folyt a vasárnapi romániai önkormányzati választások legkiélezettebb presztízscsatája. Emil Boc négy évvel ezelőtt a szavazatok 75 százalékával szerezte meg második kolozsvári polgármesteri mandátumát, ám fél évvel a beiktatása után elvállalta Traian Basescu köztársasági elnök kormányalakítási felkérését, és lemondott a polgármesterségről. Miniszterelnöksége idején a román kormány drasztikus takarékossági intézkedésekre kényszerült; 25 százalékkal csökkentette a közalkalmazottak bérét.