Az idén is több emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank: két arany, tizenkettő ezüst és két önálló színesfém emlékérme, valamint a nemesfém emlékérmék színesfém változatai is szerepelnek a programban.

Folytatódik például a múlt évben a vizslás éremmel elindult kutyás sorozat: az idén a komondoros érme érkezik és jön a középkori magyar aranyforintokat bemutató sorozat új tagja is. Utóbbi I. Ulászló király aranyforintjának állít emléket és jegybank idei programjának első darabjaként január 14-én, azaz jövő kedden jelenik meg.

Többféle verzió lesz: az egyik proof (tükörfényes), a másik úgynevezett proof piefort veret lesz. Mindkettő aranyból készült és a névértékük egyaránt 50 ezer forint, de az előbbiből 2000, az utóbbi vastagveretből pedig csak 500 darab kerül a piacra. Az érmét sárgarézből is elkészítik ötezer példányban, ennek a névértéke 2000 forint lesz.

Ulászló uralkodása alatt csupán egy aranyforinttípust veretett a nagybányai és a szebeni verdékben. Az aranyak előlapján a király nevét feltüntető köriratban négyrészű címerpajzsban a magyar vágások, a lengyel sas, a litván lovas és a kettős kereszt szerepel, a hátlapon Szent László király álló alakja látható, kétoldalt verdejegy.