Egyre kisebb Kásler Miklós minisztériuma

Két államtitkárságot és három közalapítványt vettek el egy hét alatt a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) és a tárca „faragásának” még nincs vége - írta a Népszava.
Domokos László, 2019. augusztus 29. csütörtök, 07:26
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció.

A tárca legutóbb egy államtitkárt és vele együtt egy újabb szakterületet veszített - tudta meg a napilap.

Az Emmi nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, Pacsay-Tomassich Orsolya ugyanis a Külügyminisztériumban folytatja munkáját, és "viszi magával" a külföldi egyetemi hallgatók magyarországi tanulását támogató Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot.

A Népszava szerint a 2013-ban indított Stipendium-programot azért vették el Káslertől, mert a miniszter irányítása alatt azt "nem gondozták megfelelően", miközben mind a mai napig kiemelt szerepet játszik a kormány keleti és déli nyitás politikájában, valamint a hazai felsőoktatás nemzetközi kapcsolatainak erősítésében. A program jelentőségét mutatja az is, hogy tavaly 10,5 milliárd forint költségvetési forrást biztosított arra a kormány.

Kásler Miklóstól az elmúlt egy héten látványosan vontak el hatásköröket. Egy kedd este megjelent kormányhatározatban három oktatási-tudományos alapítvány alapító jogköreit is elvették az Emmitől, majd a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) tették át. Emellett az Emmi társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkársága a Belügyminisztériumhoz került, ugyancsak a Kásler irányítása alatt működő apparátus "gyengesége" miatt. A felsőoktatás teljes irányításáért szeptember 1-jétől szintén az ITM felel a továbbiakban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.08.29 09:50

Kásler NERtárs korábban azt mondta, hogy minden bajra jó a 10 parancsolat,
Na akkor 2 dolog lehetséges :

1. Kásler a 10 parancsolat szerint él, de az állítása nem igaz.
2. Kásler nem a 10 parancsolat szerint él, akkor pedig a feladat adott...XDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html