Hirtelen az orvosok véleményére kíváncsi az Emmi

Az intézményvezetők után a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek előtt nyílik meg a lehetőség arra, hogy hét napon keresztül kifejthessék álláspontjukat az egészségügyi ellátórendszer hatékonyabbá tételével kapcsolatban - adta hírül a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
Domokos László, 2020. július 16. csütörtök, 10:15
Fotó: Napi.hu

A kormány kiemelt célja, hogy minél szélesebb körben megismerje az egészségügyben dolgozók álláspontját annak érdekében, hogy szakmailag megalapozott és eredményes átalakítást hajthasson végre. Emiatt az Emmi és a Belügyminisztérium webes felületei az egyes szakmai csoportok számára különböző időszakokban válnak elérhetővé.

Július 16-tól az intézményvezetők után a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek előtt nyílik meg a felület, hogy egy héten át megoszthassák álláspontjukat az egészségügy megújításával kapcsolatban.

A koronavírus-járvány, a pandémia több olyan lépés meghozatalára kényszerítette az egészségügyi ellátást, amelyek felhívták a figyelmet az ellátórendszer sérülékeny pontjaira, ugyanakkor fontos, előremutató kezdeményezések is kiépültek, mint például a digitális egészségügyi fejlesztések. Mindezen ismertek birtokában várjuk a szakellátásban dolgozó orvosok és kórházi gyógyszerészek véleményét is, hogy szakmai javaslataikkal segítsék az eredményes átalakítást - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK