Emmi: nem kell fizetniük a pedagógusoknak

Nem kell fizetniük a pedagógusoknak az idei és a jövő évi minősítésekért - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel a témában megjelent hírekre reagálva.
MTI, 2014. március 12. szerda, 16:59
Fotó: Napi.hu

Szerdán az eduline.hu arról írt, hogy több mint 70 ezer forintot kell fizetniük azoknak a tanároknak és tanítóknak, akiknek 14 évnél kevesebb szakmai gyakorlatuk van, mégis a lehető leghamarabb szeretnének a pedagógus II. kategóriába kerülni.

A köznevelési államtitkárság közleményében azt írta: alaptalanok azok a sajtóinformációk, amelyek azt állítják, hogy fizetniük kellene a pedagógusoknak. Miközben a jogszabályokban könnyen ellenőrizhető az információ valóságtartalma, egyes médiumok mégis kritikátlanul veszik át egymástól az ellenőrizetlen állítást - olvasható a reagálásban.

Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár február 28-án jelentette be, hogy 30 ezer tanár és tanító jelentkezhet a pedagógus II. minősítésre a következő tanévben. Pályázatot azok a szakvizsgával rendelkező pedagógusok adhatnak be, akik legalább nyolc év szakmai gyakorlattal rendelkeznek - mondta, és hozzátette: a harminc évnél régebben a pályán lévő pedagógusok szakvizsga nélkül is jelentkezhetnek. A sikerrel pályázó tanárok a 2016-17-es tanévtől kapják meg a magasabb besorolással járó bért. Az államtitkár tudatta: a jelenleg érvényben lévő március 31-i jelentkezési határidőt várhatóan november 30-ra módosítják. Az idén 25 ezer szakvizsgával rendelkező és legalább 14 esztendeje a pályán lévő pedagógus vehet részt a minősítésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.03.12 17:05

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.03.12 17:03

..bolsevik suttogó propaganda ..100 éve ...,mi lett a vége ??...150 millió halott szibériától kambozsdáig...1917-től a 90-es évekig a Világon..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html