Ennek a fele sem tréfa - kiadták a legmagasabb fokú riasztást

Elrendelték a legmagasabb fokú hőségriasztást az egész országban - adta hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Szász Péter, 2017. július 31. hétfő, 15:32
Fotó: MTI Fotó

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. augusztus 1. (kedd) nulla órától 2017. augusztus 4. (péntek) 24 óráig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területére.

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy akár meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

A tartós hőség az egészséges szervezetet is megviseli, a szív- és a keringési betegségben szenvedőkön túl, ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Éppen ezért a nagy melegben kiemelten fontos a fokozott folyadékbevitel, amelynek során kerülni kell a magas koffein-, illetve cukortartalmú, valamint alkoholos italok fogyasztását.

Azok, akik a hőség idején vízparton tartózkodnak, fontos, hogy a déli órákban kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. A tartós melegben a bőr védelméről sem szabad megfeledkezni: naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban a leégés ellen védekezni. A legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között érdemes árnyékos helyen tartózkodni.

Képünk illusztráció, forrás: MTI Fotó/Mohai Balázs

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.07.31 23:20

ennyitől még nem kellene beszarni, főleg, hogy ma már szinte minden klimatizált.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html