Ennek csak örülhetnek a nyugdíjasok

A Magyar Iparszövetség (OKISZ) támogatja a közérdekű nyugdíjasszövetkezetek létrehozását, mert az javíthat a munkaerő-piaci helyzeten a kis- és középvállalkozásoknál is - mondta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek.
Domokos László, 2017. június 8. csütörtök, 07:07
Fotó: Pixabay

A kereskedelem, a szolgáltatás, a vendéglátás és építőipar területén működő tagjaiknál van tartalék foglalkoztatásra, így nyugdíjasok alkalmazására is, akár a létrehozandó közérdekű nyugdíjasszövetkezeteken keresztül is.

Az iparszövetség minden olyan konstrukciót támogat, amely a foglalkoztatás bővülésének lehetőségét teremti meg, helyettesíti a közmunkaprogramot, és erre szerinte a nyugdíjasszövetkezetek alkalmasak - fogalmazott Vadász György.

E szövetkezeteknek nem elhanyagolható a társadalmi hatása sem, hiszen nem kevés azon nyugdíjasoknak a száma, akik tudnak és akarnak is dolgozni, jövedelmet termelni - mondta a szövetség elnöke.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dezsogazdag@gmail.com, 2017.06.08 10:44

Nagyon nagy elírás az,hogy a bevándorlók mentik meg a nyugdíjasokat ! Óriási elírás.Azok akik dolgozni járnak ide ,és befizetnek,talán javítanak a helyzeten,de nem sokat ,és azok nem bevándorlók !! Szerencsétlen Ukránok akik olyan alacsony bérért jönnek ide dolgozni,amennyiért a helyiek nem vállalnak munkát.Az ők munkabére alacsonyabb m,int a minimálbér,főleg ha a ledolgozott órákat is elszámolnák.Ilyen a Jászaku ,ahol M
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html