A tavalyi év többnyire változatlan árai után idén szinte minden fizetős strand emelte a belépők árát a főszezonra - közölte az Azénpénzem.hu. Egyes helyeken akár 30 százalékot is elérte az áremelkedés, de jelentős eltérések mutatkoznak az egyes strandok között.

A legdrágábban a balatonfüredi Esterházy standon fürdőzhetnek a nyaralók, 1150 forintba kerül az egyszeri belépésre jogosító és 1400 forintba az egész napra szóló jegy, ami 50, illetve 100 forintos emelkedést jelent. A családi belépő is itt a legdrágább, 3700 forint, ami több mint háromszorosa a legolcsóbb családi belépőnek - ezt a révfülöpi Császtai strandon lehet vásárolni 1200 forintért. Diák és nyugdíjas kedvezményt nem biztosít a balatonfüredi strand.

Balatonfüreden olcsóbb a Kisfaludy strand, ahol diákkedvezmény és ingyenes parkolási lehetőség is rendelkezésre áll. Az Esterházy strandnál 300 forintot kell óránként fizetniük az autóval érkezőknek, akiknek már nem éri meg a közeli Tesco parkolóit használni, hiszen három díjmentes óra után háromezer forintos parkolási díjat számolnak fel.

A második legdrágább belépők a siófoki Nagystrandon várják az üdülőket, ahol a hétköznapi belépők ára maradt ezer forint, de hétvégén már 1300 forintot kell kifizetni egy jegyért. Ez 30 százalékos emelkedést jelent, amit meghalad a balatonlellei Napfénystrand belépőinek emelkedése 600 forintról 800 forintra.

A legolcsóbb belépők Fövenyesen, Balatonudvariban és Révfülöpön érhetők el, 450-550 forint közötti árakkal.

A délutáni belépők megmaradtak, de jellemzően 17 órától árusítják a korábbi 16 óra helyett, a jegyárusítás pedig több helyen már 20 óráig tart a megszokott 18 óra helyett.

Újdonság a nyaralók számára a többek között Balatonudvariban elérhető gasztro-, illetve kerékpárosjegy, mellyel 250 forintért lehet 3 órára betérni egy strandra, amennyiben igénybe veszik az ott található éttermek szolgáltatását. (Hogyan lehet lejutni a legolcsóbban a Balatonra?)

Az egyes strandok részletes árairól bővebb tájékoztatás olvasható az Azénpénzem.hu oldalán.