Ennyi pénzt kapnak az alapítványi egyetemek

A kormány létrehozta az Állatorvostudományi Egyetemnek a Marek József-, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért-, a Neumann János Egyetemért-, a Soproni Egyetemért-, Széchenyi István Egyetemért-, valamint az Universitas Miskolcinensis Alapítványt.
Németh Géza, 2020. június 13. szombat, 13:55
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent  határozatok valamennyi alapítványt közérdekű vagyonkezelőként határozzák meg. Az alapítványok feletti alapítói jogok gyakorlására az innovációért és technológiáért felelős minisztert jelölte ki a kormány. A fenntartói - mint vagyoni értékű - jogot az alapítványok kapták.

A Marek József Alapítvány - a fenntartói jog átruházásának megvalósítása érdekében - 300 millió, az induló vagyon fedezésére 600 millió, míg az idei működésre 200 millió forint támogatásban részesült. Jövőre és azt követően a működésre évi 400 millió forintot kap az alapítvány a központi költségvetésből.

Ugyan ezeket a támogatási összegeket, ugyanilyen bontásban kapta a többi alapítvány is, vagyis a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány, a Neumann János Egyetemért Alapítvány, a Soproni Egyetemért Alapítvány, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány, valamint az Universitas Miskolcinensis Alapítvány is.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2020.06.13 21:19

Vajon nekik miért nem jutott MOL és OTP részvény, mint a Corvinusnak???

Vajon miért is a vidéki egyetemek finanszírozása a gyengébb???

o1g
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html