Ennyi magyart tettek ki az utcára idén

Sokkal több kilakoltatás volt idén, mint tavaly és várhatóan jövőre még több lesz, mivel az ezzel kapcsolatos moratórium lejárta után beindultak a végrehajtások. Az adósok jelentős része bírósági végzés alapján mondhat búcsút otthonának.
Napi.hu, 2016. december 21. szerda, 08:55
Fotó: Napi.hu

A decemberi adatokat még nem összesítették, ám ezeket is figyelembe véve idén várhatóan 3130 kilakoltatást hajtanak végre Magyarországon - derül ki a Magyar Nemzet összesítéséből. Tavaly még csupán 2300 volt ez a szám, ám jövőre az ideinél is több lehet, miután tízezer lakás vár árverezésre. A végrehajtók tapasztalatai szerint az adósok többsége a felszólítás után önként hagyja el ingatlanát.

Bírósági végzés alapján 1400 adóst tettek ki az otthonából, 1450 családnak azért kellett távoznia, mert a végrehajtó elárverezte a lakását. Csak 20 esetben adta el pénzintézet az ingatlant adósa feje fölül, 260 alkalommal önkényes lakásfoglalókat küldtek el a hatóságok. Az elmúlt évek adásvételi adataiból kitűnik, hogy a vevők nem kapkodnak az árverés nyomán a piacra került lakások után.

HOZZÁSZÓLÁSOK