Ennyi ment el a kormányzati felső vezetők autóira fél év alatt

Mintegy 115 millió forintot költöttek benzinre és autóik javítására az év első hat hónapjában a kormányzati felső vezetők - írja a Magyar Nemzet hétfői számában, a parlament honlapján közzétett táblázat adataira hivatkozva.
MTI-Eco, 2015. augusztus 10. hétfő, 08:22
Fotó: Napi.hu

A táblázatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter küldte Mesterházy Attila (MSZP) írásbeli kérdésére. A minisztereknek, államtitkároknak és helyettes államtitkároknak 144 szolgálati járművük van. A hivatalos összesítés szerint januártól júniusig több mint 82 millió forint volt a gépkocsik üzemanyagköltsége. Mint írják, a Miniszterelnökség 21 millió forintot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 18 millió forintot, a földművelésügyi, a fejlesztési és a nemzetgazdasági tárca 10 millió forintot használt fel benzinköltségre.

Az üzemanyagköltségen felül 33,5 millió forintot költöttek az autók javítására. Az Emmiben 8,6 millió forintot fordítottak szervizelésre, míg a Miniszterelnökségen 5,8 milliót, a Belügyminisztériumban 2,8 millió forintot költöttek erre a célra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.08.10 10:00

Rokkantkocsit kell rendszeresíteni.

Az sem romlik el többször.
Kevesebbet fogyaszt.
Lehetővé teszi az inkognitót.
Élethűen reprezentálhatná az ország pillanatnyi helyzetét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html