Ennyi tragédiát okoztak a gyorshajtók

Baleseti statisztika a gyorshajtókról, különösebb kommentár nélkül.
Napi.hu, 2016. augusztus 3. szerda, 20:10
Fotó: Napi.hu

Pár napja jött ki a Központi Statisztikai Hivatal közlekedésbiztonsági évkönyve, amely egy rakás adattal mutatja be a személyi sérüléssel és halálos áldozattal járó baleseteket. Íme pár beszédes adat.

A járművezetők hibájából 15 138 baleset történt, ami 3 százalékos növekedés 2014-hez képest.

A hivatalos statisztikában "a sebesség nem megfelelő alkalmazása" miatt 5058 baleset történt, ez 9,1 százalékos növekedést jelentett. Bár a statisztika nem mondja, de a rendőrség tájékoztatásaiból tudni lehet, hogy a "sebesség nem megfelelő alkalmazása" leginkább gyorshajtást jelent. (Arról nincs konkrét adat, hogy a megengedett legkisebb sebességnél alacsonyabb tempó hány balesetben játszott szerepet.)

A gyorshajtás (nem megfelelő sebesség) miatt pedig 245 olyan baleset történt tavaly, amelynek volt halálos áldozata.

A rendőrség egyébként a napokban tette közzé az idei első féléves - nem részletes - baleseti statisztikákat, amelyek kedvező tendenciákról tanúskodnak. Erről itt és itt olvashat részletesen.

Ha tetszett a cikk, a Bukszát szeretheti a Facebookon is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

drnemoda@yahoo.com, 2016.08.04 09:21

Abszolút és relatív . még hányszor kell elmondani, hogy messze nem ugyanaz. A villanykörtéhez is három rendőr kell, hát ez sem bonyolultabb ! Berki nyugodtqan repülhet 250-nel, ha senkit sem veszélyeztet, máskor meg harminccal fog csorogni, ha nem lát vagy nem tud a kátyúk között elevickélni. Így működik az autó (meg még a bicikli is) ! Hja, a rendőr meg sebességet mér, hátha jön egyfizetős veréb !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html