Csütörtökön északnyugat felől felszakadozik, délutántól jelentősen csökken a felhőzet, és egyre inkább csak az ország keleti harmadában valószínű csapadék. Többfelé megerősödik, az ország középső harmadán viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Pénteken általában erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, a Dunántúlon várható a vastagabb felhőzet. Több helyen valószínű - többnyire kisebb - eső, zápor. Az északnyugati szél az ország nagy részén megerősödik, elsősorban a középső területeken helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, de északkeleten néhol 0 fok is is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, sok gomolyfelhőre van kilátás. Helyenként zápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.