2017. november:

  • A kivitel értéke 9,1 milliárd euró (2828 milliárd forint), a behozatalé 8,4 milliárd euró (2605 milliárd forint) volt. (Negyven éve gazdagok voltak, most az éhhalál ellen küzdenek.)
2017. november az egy évvel korábbihoz képest:
  • Euróban kifejezve az export értéke 6,4, az importé 8,1 százalékkal nőtt.
  • A külkereskedelmi aktívum 84 millió euróval csökkent, és 713 millió eurót tett ki. (Az egyenleg 5 millió euróval kevesebb az első becslésben közölt értéknél.)
  • A naptárhatással kiigazított volumenindexek lényegében megegyeznek a kiigazítatlan volumenindexekkel, a kivitel volumene 5, a behozatalé 6,9 százalékkal emelkedett.
  • A külkereskedelmi forgalom forintban mért árszínvonala exportban 2,3, importban 2,2 százalékkal emelkedett. A cserearány 0,1 százalékkal javult. A forint árfolyama az euróhoz képest 1 százalékkal gyengült, a dollárhoz viszonyítva 7,2 százalékkal erősödött.
  • A gépek és szállítóeszközök előző év novemberi áron számított kereskedelme a kivitelben 1,4 százalékkal csökkent, a behozatalban 4,9 százalékkal emelkedett. A közúti járművek exportja kismértékben, míg importja több mint tizedével nőtt. A behozatal bővülésében a személyszállítógépjármű-, valamint az ahhoz kapcsolódó alkatrészforgalom játszott szerepet. Az energiafejlesztő gépek és berendezések exportja és importja egyaránt több mint tizedével esett vissza. A híradástechnikai eszközök importja pár százalékkal, exportja több mint ötödével mérséklődött, főként a mobilkészülékek és azok alkatrészei, valamint a televíziókészülékek forgalomváltozásával összefüggésben. A villamos gépek, készülékek és műszerek behozatala több mint tizedével emelkedett, a növekedésben az elektronikus integrált áramkörök behozatala dominált.
  • A feldolgozott termékek exportvolumene 16, az importé 11 százalékkal nőtt. A gyógyszerek, gyógyszerészeti termékek exportja kismértékben, importja viszont több mint tizedével emelkedett. A műanyag-alapanyagok exportja közel harmadával haladta meg a tavalyi év azonos időszakában közölt értéket. Csaknem tizedével nőtt a szakmai, tudományos ellenőrző műszerek kivitele is, főleg az automata szabályozó vagy ellenőrző műszerek forgalmának köszönhetően. A vas és acél importja több mint tizedével emelkedett, elsősorban a síkhengerelt vastermékek forgalomváltozása következtében, a színesfém és egyéb fémtermékek behozatala pedig több mint 5 százalékkal nőtt, amelyben a megmunkálatlan alumínium, az alumíniumlap, -lemez és -szalag, a rézhuzalok, valamint a vas és acél készáruk kereskedelme játszott közre.
  • Az energiahordozók importvolumene 2,5 százalékkal csökkent. A kőolaj és kőolajtermékek behozatala közel ötödével csökkent a 2016. novemberihez képest. A természetes és mesterséges gáz importja ezzel szemben több mint negyedével emelkedett. A villamos energia behozatala kismértékben csökkent.
  • Az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportvolumene 1,5 százalékkal csökkent, az importé 6,7 százalékkal nőtt. A gabona és gabonakészítmények importja - az egyéb pékáru behozatala miatt - kismértékben emelkedett. Az ital és dohány importja több mint tizedével nőtt, amelyet döntően a feldolgozatlan dohány, a szivar, valamint az ásványvíz és alkoholmentes italok behozatalának növekedése eredményezett.
  • Az EU tagállamaiba irányuló kivitel volumene 5, a behozatalé 7,5 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi többlet 86 millió euróval csökkent, és 766 millió eurót tett ki. Az export 80, az import 78 százalékát bonyolítottuk le ebben a viszonylatban.
  • Az EU-n kívüli országokkal folytatott kereskedelemben a kivitel volumene 4,5, a behozatalé 4,4 százalékkal emelkedett. A külkereskedelmi mérleg ebben a viszonylatban 2,2 millió euróval javult, és 53 millió eurós passzívumot mutat.
2017. január-november:
  • A kivitel értéke 93,3 milliárd euró (28 825 milliárd forint), a behozatalé 85,6 milliárd euró (26 433 milliárd forint) volt.
2017. január-november az egy évvel korábbihoz képest:
  • A kivitel volumene 6,3, a behozatalé 8,7 százalékkal emelkedett.
  • A külkereskedelmi mérleg többlete 1,5 milliárd euróval csökkent, és 7,7 milliárd eurót tett ki.
  • A külkereskedelmi forgalom forintban mért árszínvonala kivitelben 1,6, behozatalban 2,1 százalékkal nőtt. A cserearány 0,5 százalékkal romlott. A forint az euróhoz képest 0,8, a dollárhoz viszonyítva 1,7 százalékkal erősödött.