Ennyit ér a magyar nyugdíj

A magyar nyugdíjasok jövedelmének nagy része a megélhetésre megy el, kikapcsolódni, megtakarítani szinte semmi sem marad - derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készített felmérésből.
Szász Péter, 2017. augusztus 4. péntek, 10:45
Fotó: Unsplash

A kutatás szerint az 50 év felettiek havi jövedelmük kétharmadát élelmiszerre, rezsire illetve lakhatással kapcsolatos kiadásokra fordítják. Bevételeik fennmaradó része főként gyógyszerekre és egészségügyi kiadásokra (az összjövedelem 13 százaléka), valamint ruházkodásra és háztartási termékekre megy el.

Kikapcsolódásra, szabadidős tevékenységekre a válaszadók mindössze havi jövedelmük 9 százalékát fordítják, félretenni pedig még kevesebbet, átlagosan két százaléknyit tudnak.

A megkérdezett 50 év felettiek közel egyharmada (31 százalék) egyáltalán nem rendelkezik megtakarítással, ráadásul ez az arány magasabb a nők (38 százalék), valamint a fővárosban élők körében (36 százalék). A községekben élnek a legtakarékosabbak, az itt lakók háromnegyedének van megtakarítása.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.08.04 15:33

persze, a legtobb nyugger jo esetben dolgozott 30-35 evet, most pedig felretenni szeretne a masok befizetesebol. komolyan, ezt megis kik talaljak ki, hogy ez egy mukodo rendszer lenne?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html