A legjobban a Főpolgármesteri Hivatalban jártak, ott ugyanis a valamivel több mint 800 fős alkalmazotti gárda fejenként 460 ezer forintos jutalomban részesült, ami összesen 370 millió forintba került. Ezt az összeget a bérmegtakarítás terhére fizették ki. Tarlós István főpolgármester és helyettesei viszont egyáltalán nem kaptak jutalmat - írta a lap.

Az ügyészségi alkalmazottak éves egyéni teljesítményüktől függően különböző mértékű pénzbeli juttatást kaptak. A pénzt a még fel nem töltött álláshelyek bérmegtakarításából gazdálkodták ki. Az év végi jutalmakra összesen 1,5 milliárd forintot fordítottak.

A tárcák tájékoztatása szerint egyáltalán nem kaptak év végi jutalmat a Földművelésügyi Minisztériumban, a Belügyminisztériumban, az Emberi Erőforrások Minisztériumában, a Nemzetgazdasági Minisztériumban, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. A Miniszterelnöki Kabinetirodánál sem volt pluszpénz, és jutalom nélkül maradt Orbán Viktor miniszterelnök és stábja is.

A honvédelmi tárca dolgozói sem kaptak jutalmat, azonban Simicskó István honvédelmi miniszter korábban bejelentette, hogy a teljes honvédségi állománynak egységesen nettó 42 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt adnak. A tárcák közül szintén Erzsébet-utalványokat osztott karácsonyra az Igazságügyi Minisztérium, ahol egységesen 250 ezer forintnyi utalványt kaptak a dolgozók.

A Miniszterelnökségen azok a dolgozók, akik gyermekei tavaly december 7-éig nem töltötték be 14. életévüket, gyermekenként könyvet és édességet kaptak. Ajándék csokoládéra 1,9 millió forintot költöttek, könyvekre 1,2 milliót. Azon alkalmazottak, akiknek gyereke 14-18 éves, gyerekenként 50 ezer forintnyi ajándékutalványt kaptak. Ennek alapján összesen több mint nyolcszáz 50 ezer forintos ajándékutalványt rendeltek, ami ötszáz alkalmazott között oszlott meg. A Miniszterelnökség összesen bruttó 44 millió forintot költött az év végi jutalmazásra - olvasható a Magyar Nemzetben.