Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szűrésekre, illetve az első orvosi ellátásokra a befogadóállomáson, illetve a területileg illetékes egészségügyi szolgáltatónál, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetését követően pedig a déli-határszakaszon kialakított tranzitzónában, Röszkén és Tompán kerül sor.  A 200 millióból a BÁH 111, a mentők 50 milliót költöttek.

Lukács László György jobbikos képviselő 56 menedékkérő kórházi ellátásáról is érdeklődött, róluk kiderült, hogy csak 2 főnél került sor kórházi felvételre. Rétvári szerint ezzel párhuzamosan megtették a szükséges közegészségügyi intézkedéseket. A legtöbbet, mintegy 43 millió forintot, júniusban költött a BÁH és az Országos Egészségpénztár (OEP), az augusztusi adatokat azonban még nem összesítették.

A fokozott bevándorlási hullám járványügyi kockázatot jelent, ám a kormány minden szükséges intézkedést megtesz, hogy a közegészségügyi-járványügyi biztonság fenntartása érdekében a migránsok megfelelő egészségügyi ellátásban részesüljenek. A bevándorlók együttműködési készsége alacsony, de aki együttműködik a hatóságokkal, az minden segítséget megkap az előírásoknak megfelelően - írja Rétvári.

A migránsok egészségügyi ellátását a BÁH) illetve az OEP finanszírozza . A BAH-nál jelentkezik a migránsok egészségügyi ellátásának döntő része, így a járási tisztifőorvosok által elrendelt szűrővizsgálatok költsége is.