EP-választások: Újabb fontos határidőt közöltek

Politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé az Európai Parlament magyar tagjainak választását megelőző kampányidőszakban, amelyik előzőleg megküldte hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ). Az orgánumoknak erre - a választási eljárási törvény szerint - a választás kitűzését követően öt munkanapjuk van - hívta fel a figyelmet a számvevőszék pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Szepesi Anita, 2019. március 1. péntek, 14:27
Fotó: Getty Images

A sajtóorgánumoknak tehát március 8-ig kell bejelentéseiket megtenniük az ÁSZ-hoz, amely elektronikus úton a valasztas@asz.hu címen, postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig Budapest V. kerületében, az Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja az árjegyzékeket.

Az Állami Számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban közzéteszi honlapján, a lista a "Választások" menüpont alatt tekinthető meg.

A szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban. A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi. Így egyértelműen kiderül majd, hogy az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban, milyen terjedelemben jelentették meg az egyes sajtótermékek - írták.

Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.

HOZZÁSZÓLÁSOK