Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Pest megyei Pátyon 10:30-kor az egyik választópolgár pulóverét levette magáról, ami alatt az egyik párt kampánypólója vált láthatóvá. A pólót mindenkinek mutogatta a választóhelyiségben. A szavazólapot vágóeszközzel szétvágta és a maradékot borítékba tette. A szavazatszámláló bizottság felszólította a választópolgárt a szavazóhelyiség elhagyására, aki ennek eleget tett - olvasható a Nemzei Választási Iroda honlapján.

A Baranya megyei Kökényben a szavazatszámláló bizottság egyik delegált tag sérelmezte, hogy a szavazó állampolgárok a kiskorú gyermekeiket a szavazóhelyiségbe és a szavazófülkébe magukkal viszik. A bizottság a vitás kérdést szavazásra bocsátotta és az döntés született, hogy ez nem sérti a szavazás jogszerűségét. A jegyzőkönyvet a delegált tag kérésére kiállították.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon a szavazatszámláló bizottság egyik választott tagja mozgóurnázás közben rosszul lett. A választási szerv döntése alapján a tagot  otthonában szállították és a gépkocsivezető értesítette a mentőket. Munkáját másik választott póttag vette át a munkáját.

Szegeden az egyik megbízott tag ugyancsak rosszul lett. A SZSZB úgy döntött, hogy menjen haza, a bizottság továbbra is működőképes.

A Pest megyei Tápiószőlősön a bizottság elnöke lett rosszul. A tünetek nem szűntek, ezért a jegyzőkönyvvezető hívta az ügyeletet és az NVI vezetőjét. A póttagot azonnal értesítették, aki a 2. szavazókörben megjelent. Az orvos javaslatára az elnök hazament, a póttag megkezdte munkáját.

Salgótarjánban, Nógrád megyében 8.25-kor a szavazóhelyiségben egy választópolgár rosszul lett. A szavazatát még le tudta adni. A mentő 8.40-kor elszállította.