Épületet kapott a kardiológiai intézet

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet - az Egészséges Budapest Program keretében - megkapott egy, a budapest IX. kerületében lévő ingatlant, amelyhez a kormány közel 1,6 milliárd forint kötelezettséget vállalt.
Németh Géza, 2020. október 7. szerda, 08:22
Fotó: MTI Fotó

A Magyar Közlönyben megjelent határozat erre az évre 727 millió forintot hagyott jóvá a központi költségvetésből, az 1 milliárd 597 millió forintot a jövő évi költségvetésből kell finanszírozni.

A határozat utal arra a 2017 áprilisi kormányrendeletre, amely a közigazgatási hatósági ügyek intézése szempontjából kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította - többek között - a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet (GOKI-t) is. Ebben az szerepel, hogy a meglévő épület ideiglenes működéséhez átalakítás, felújítás, komfortosítás, funkcionális átalakítás, műszaki-technológiai fejlesztés szükséges.

A felnőtt kardiológiai és szívsebészeti részleg a Dél-pesti Centrumkórház új épületébe költözik, majd ezt követően a régi épületet elbontják. A gyermek kardiológiai és szívsebészeti tömb pedig felújításra kerül. A beruházásra a rendelet és a határozat is a Budapest belterület 38288 helyrajti számot adja meg. A mepar.hu ennek helyéül Budapest IX. kerületét jelöli meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK