Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hazai közútfejlesztési projektlistát rögzítő kormányhatározatban jelenleg az M0 autóút Északi szektor, 11-10. számú főutak közötti szakasz előkészítése, tervezése szerepel. Ennek megfelelően az állami beruházó NIF Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. terveztetési és engedélyeztetési feladatokat végez. A projekt jogerős környezetvédelmi és építési engedélyei, engedélyezései tervdokumentációja már rendelkezésre áll - írja írásbeli válaszában Cseresnyés Péter az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a budapesti körgyűrű állapotával kapcsolatban, melyre a párbeszédes Szabó Tímea kérdezett rá.

A válaszból kiderül, hogy a régen tervezett fővárosi fejlesztést, mely az Óbudai összekötő szakaszt jelentené, már több éve tervezik és ígérik. A válaszból viszont az is kiderül, hogy hiába vannak meg a szükséges engedélyek, a megvalósítás még nem szerepel a hatályos határozatokban, amelyek az egyes projektek beemelésével egyidejűleg a kivitelezés várható végső időpontját is rögzítik. Vagyis még nem kezdődhet meg az építkezés, de az államtitkár szerint időről időre felülvizsgálják, hogy mikor indulhat a projekt kivitelezése.

A csonka körgyűrű egy másik szakasza viszont belátható időn belül elkészülhet: két év múlva kezdődhet meg a hiányzó nyugati szakaszának építése, miután az állami beruházó kiválasztotta az előkészítő tervezőt