Érdemes-e várni a tankolással? - íme, a friss előrejelzés

A heti átlagos piaci változások, valamint a szerdán (november 25-én) bejelentett áremelés után a benzinnél további 3-4 forintos emelés várható, a gázolajnál pedig 2-3 forintos csökkentés lehetséges - írja a GKI Energiakutató Kft. heti elemzésében.
Napi.hu, 2015. november 29. vasárnap, 18:59
Fotó: Napi.hu

A mediterrán és más európai tőzsdei piaci folyamatok hatására összességében - a 27 százalékos áfával is növelten - a heti változások a benzin esetében a mediterrán piacon 3-4 forint közötti emelkedést jeleznek, az ARA és az NWE piacon 4 forintos csökkenést, illetve 7 forintos növekedést mutatnak.

A gázolaj forintban mért ára esetében valamennyi piacon 1-2 forint közötti áremelkedés mutatható ki. November 27-én, pénteken a benzin ára 3 forinttal, a gázolaj ára 2 forinttal drágult. A hét utolsó két napjának piaci árváltozásait és az árfolyam változását figyelembe véve a benzinél 2-4 forint közötti áremelés, a dízelnél 0-3 forint közötti csökkentés lehetséges a GKI Energiakutató szerint. Így a benzin ára 337-341 forint/liter, míg a gázolaj ára várhatóan 340-342 forint/liter közötti szinten változhat.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK