Érdemes lehet a magánkasszákban maradni?

Az új jogszabályi környezetben is megérheti magán-nyugdíjpénztári tagnak maradni - állapítja meg a Stabilitás Pénztárszövetség elemzése, amely a 2012. január 1-jével hatályba lépett nyugdíjtörvények pénztárakra gyakorolt hatását vizsgálja.
MTI, 2012. január 5. csütörtök, 20:24
Fotó: Napi.hu

A pénztárak száz százalékát tömörítő érdekképviselet szerint azonban ahhoz, hogy a pénztárak gazdaságilag ne kerüljenek lehetetlen helyzetbe, a jelenlegi tagoknak önkéntes alapon tagdíjbefizetést kellene vállalniuk. Ennek mértéke a jelenlegi feltételek alapján tagonként átlagosan legalább havi 14 ezer forint, ennyi kell ahhoz, hogy nulla működési költség mellett az állam által előírt díjakat ki tudják fizetni a pénztárak.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatával kapcsolatban a szervezet közölte: a pénztárak a hivataltól semmilyen előzetes tájékoztatást nem kaptak a jelentésről, csak a sajtóból értesültek róla, így egyelőre érdemben nem tudnak reagálni az abban foglaltakra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oreg, 2012.01.06 00:28

Ma felkerestem az Erste bankot és érdeklődtem milyen mód van arra hogy önkéntes alapon lehessen befizetni a magánnyugdíj pénztárba. Válaszuk: fogalmunk sincs!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html