Látszatprobléma - válaszolta a GKI kutatója, Adler Judit arra a kérdésre, lenne-e jelentős hatása a szabadnapok átrendezésének vagy csökkentésének. A GDP-re vagy a cégek helyzetére elsősorban a piaci kereslet van hatással; ha egy cégnek van megfelelő rendelésállománya, akkor túlórával, kölcsönzött munkavállalóval, a munkarend átrendezésével meg fogja oldani, ha épp arra van szükség, hogy ünnepnapon is termeljenek vagy szolgáltassanak. Amennyiben nincsen piaci kereslet, akkor nincs értelme többet termelni - fejtette ki a szakember. A cégek is hasonlóképp gondolják.

Inkább többen dolgozzanak kevesebbet

A szakértő szerint már ma is az a probléma, hogy sokat dolgoznak kevesen, ha ugyanezek a munkavállalók dolgoznának még többet, ettől nem kezdene növekedésbe a gazdaság. Magyarországon nincsen túl sok ünnepnap nemzetközi összehasonlításban, az esetleges különbség pedig csak a teljesítménybéreseknél lenne jelentősebb.

A hosszú hétvégéknek és a hozzájuk kapcsolódó munkarend-átszervezéseknek Adler Judit szerint van értelme, mivel általában a hét közepe a legtermelékenyebb, és átrendezések nélkül jobban megtörne a szokásos, hétfőtől emelkedő, péntekre visszaeső munkaritmus. Egzakt számítások nincsenek a hosszú hétvégék termelékenységre és GDP-re történő hatásáról. A ledolgozott napok hatékonyságát pedig a cég egyéni profilja fogja meghatározni.

A kereskedelmi láncok szerint mindegy, milyen nap van, ha üzleteik aznap nyitva vannak,a főleg irodai alkalmazottakat érintő "szabadnap"-átrendezések sincsenek nagy hatással üzletmenetükre. Egy ünnepnap megszüntetése kicsit nagyobb hatással járna - megszűnne viszont az adott ünnepnap előtti bevételnövelő, nagyobb bevásárlás.

Ha szombaton dolgozni kell, tegyük otthonról

Ha át kell rendezni a napokat és szombaton kell ledolgozni a hosszú hétvégét, a legjobb megoldás, ha otthonról dolgozik, aki teheti - vélte kérdésünkre a Telenor, amely maga is egy ilyen szombatra időzítette első nyilvánosan is meghirdetett Dolgozz Otthonról akcióját. Alapszolgáltatásuk hétvégén és ünnepnapokon is működik, ezért valójában csak az irodai dolgozók vagy az értékesítők munkarendjét befolyásolja a szabadnapok növelése, csökkentése vagy átrendezése. Első nekifutásra száz cég csatlakozott a kezdeményezéshez (köztük a nagy versenytárs, a Magyar Telekom), de a mindennapokban még kevés a követő.

Úgy gondoljuk, hogy jelentős változást nem okozna, de a munkavállalókat negatívan érintené - összegezte egy mondatban véleményét Fülöp Zsuzsa, a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Adecco munkerőközvetítési üzletág-igazgatója. A rendkívüli munkavégzést sokan oldják meg kölcsönzött dolgozóval, de ezek szerint még a munkaerő-közvetítő sem reméli üzlete fellendülését egy-egy ünnepnap kiiktatásától.

A szocializmusban március 15, pünkösd vagy október 23. nem volt ünnepnap - megünnepeltük viszont helyettük március 21-ét és április negyedikét. Egyes kutatások szerint sok magyar mostanában a jogosan járó szabadságát sem meri kivenni - túl sokan vannak viszont, akik az év egyetlen napján sem mennek munkába. Ha ők dolgoznának, ennek hatása nyilván nagyobb lenne, mint egy ünnepnap eltörlésének.