Érdemes lenne csökkenteni az ünnepnapok számát Magyarországon?

Portugáliában már csökkentették az ünnepnapok számát a gazdasági teljesítmény fokozása érdekében, hasonló lépést tervezett Szlovákia és Franciaország is, a britek pedig kiszámolták, mibe került a brit gazdaságnak a királynő gyémántjubileuma. Magyarországon már ma is az a probléma, hogy kevesen dolgoznak sokat.
Lajkó Éva, 2012. augusztus 15. szerda, 18:32
Fotó: Napi.hu

Látszatprobléma - válaszolta a GKI kutatója, Adler Judit arra a kérdésre, lenne-e jelentős hatása a szabadnapok átrendezésének vagy csökkentésének. A GDP-re vagy a cégek helyzetére elsősorban a piaci kereslet van hatással; ha egy cégnek van megfelelő rendelésállománya, akkor túlórával, kölcsönzött munkavállalóval, a munkarend átrendezésével meg fogja oldani, ha épp arra van szükség, hogy ünnepnapon is termeljenek vagy szolgáltassanak. Amennyiben nincsen piaci kereslet, akkor nincs értelme többet termelni - fejtette ki a szakember. A cégek is hasonlóképp gondolják.

Inkább többen dolgozzanak kevesebbet

A szakértő szerint már ma is az a probléma, hogy sokat dolgoznak kevesen, ha ugyanezek a munkavállalók dolgoznának még többet, ettől nem kezdene növekedésbe a gazdaság. Magyarországon nincsen túl sok ünnepnap nemzetközi összehasonlításban, az esetleges különbség pedig csak a teljesítménybéreseknél lenne jelentősebb.

A hosszú hétvégéknek és a hozzájuk kapcsolódó munkarend-átszervezéseknek Adler Judit szerint van értelme, mivel általában a hét közepe a legtermelékenyebb, és átrendezések nélkül jobban megtörne a szokásos, hétfőtől emelkedő, péntekre visszaeső munkaritmus. Egzakt számítások nincsenek a hosszú hétvégék termelékenységre és GDP-re történő hatásáról. A ledolgozott napok hatékonyságát pedig a cég egyéni profilja fogja meghatározni.

A kereskedelmi láncok szerint mindegy, milyen nap van, ha üzleteik aznap nyitva vannak,a főleg irodai alkalmazottakat érintő "szabadnap"-átrendezések sincsenek nagy hatással üzletmenetükre. Egy ünnepnap megszüntetése kicsit nagyobb hatással járna - megszűnne viszont az adott ünnepnap előtti bevételnövelő, nagyobb bevásárlás.

Ha szombaton dolgozni kell, tegyük otthonról

Ha át kell rendezni a napokat és szombaton kell ledolgozni a hosszú hétvégét, a legjobb megoldás, ha otthonról dolgozik, aki teheti - vélte kérdésünkre a Telenor, amely maga is egy ilyen szombatra időzítette első nyilvánosan is meghirdetett Dolgozz Otthonról akcióját. Alapszolgáltatásuk hétvégén és ünnepnapokon is működik, ezért valójában csak az irodai dolgozók vagy az értékesítők munkarendjét befolyásolja a szabadnapok növelése, csökkentése vagy átrendezése. Első nekifutásra száz cég csatlakozott a kezdeményezéshez (köztük a nagy versenytárs, a Magyar Telekom), de a mindennapokban még kevés a követő.

Úgy gondoljuk, hogy jelentős változást nem okozna, de a munkavállalókat negatívan érintené - összegezte egy mondatban véleményét Fülöp Zsuzsa, a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó Adecco munkerőközvetítési üzletág-igazgatója. A rendkívüli munkavégzést sokan oldják meg kölcsönzött dolgozóval, de ezek szerint még a munkaerő-közvetítő sem reméli üzlete fellendülését egy-egy ünnepnap kiiktatásától.

A szocializmusban március 15, pünkösd vagy október 23. nem volt ünnepnap - megünnepeltük viszont helyettük március 21-ét és április negyedikét. Egyes kutatások szerint sok magyar mostanában a jogosan járó szabadságát sem meri kivenni - túl sokan vannak viszont, akik az év egyetlen napján sem mennek munkába. Ha ők dolgoznának, ennek hatása nyilván nagyobb lenne, mint egy ünnepnap eltörlésének.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Borisz1106, 2012.08.16 11:48

@melos: Így van nálunk is ahogyan leírtad! Nagyon jól keresni a túlórával, bérpótlékokkal a rendkívüli munkavégzéssel és a készenléti ügyelettel lehet. Ez több munkát jelent a munkavállalónak - nem tagadom - viszont lényegesen nagyobb jövedelmet, mint az alapbér!
Való igaz, hogy jobban megéri nekem is ha kisebb állomány végez inkább túlmunkát, vállal sűrűbben készenlétet, dolgozik inkább akár éjjel, mint több emberrel oldanám meg csupán az alap munkabérükért (pl.: munkaidő keret beosztással). Nekik sem volna jó, és igazából nekem sem!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gewinner62, 2012.08.16 11:43

nullára...nekem minden nap---ÜNNEPNAP!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2012.08.16 11:19

@VoIe: A saját béremet (ha bért nézzük) nem kezelem külön én is be vagyok jelentve egy havi fix összegre. Tehát ha ezt nézzük ez is benne van az összes "pénzben" amit ki tudok osztani (viszont én és az üzlettársaim nem számolunk el túlórát, éjszakai pótlékot, készenléti díjat, rendkívüli munkavégzést sőt a bejárási támogatásról is lemondtunk).
De mivel voltál vállalkozó, nagyon jól tudod, hogy csupán a munkabérért nem vállalkozol (hisz akkor elmehetnék alkalmazottnak valahová kb. ezért a bérért, van már akkora kapcsolati tőkém, hogy szívesen fogadnának egy-két helyen). Ha nincs nyeresége a cégnek, ha nem tud fejleszteni, beruházni, ha az osztalék jövedelme nem ér el egy bizonyos szintet, vagy ha akár folyamatosan veszteséges, akkor miért csinálnám tovább? Azért nem csinálom, hogy a munkások jövedelme ugyanakkora legyen, mint az enyém - mert én a világ legszolidárisabb munkaadója címre pályázom!
(1 fő van még állományban azok közül akik a cégalapításkor velem kezdtek, de ő is idén nyugdíjba megy. Senki nem tett a cégbe 1 Ft-ot sem az emberek közül, senki nem hozott 1 db munkát sem a cégnek - maszekolni viszont szinte mindegyik tud. Akkor miért kellene úgy kezelnem őket, mint az üzlettársaimat?)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Proszto, 2012.08.16 09:34

Minek egyáltalán ünnepnap,mikor az emberek zömének már ünnepelni sincs kedve.Írhattam volna úgy is,hogy a legtöbb embernek ünnepnap minden nap,amit élve megér.De akkor minden napot elvennének a szegény embertől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.08.16 09:20

@laci_52: Maga tehát nem dolgozott 6 napos munkarendben. Az nem sanyargatás, az maga az Élet!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html