Erdogan hamarosan Budapestre érkezik

Néhány hónapon belül budapesti látogatással viszonozza a török elnök Orbán Viktor gesztusát, aki hétfőn Ankarában részt vett elnöki beiktatásán. A hírt a Török Köztársaság budapesti nagykövete közölte, a HírTV értesülése szerint.
K. Kiss Gergely, 2018. július 12. csütörtök, 15:56
Fotó: Reuters

Erdogan elnök Gül Baba felújított türbéjét fogja hivatalosan felavatni Budapesten. A nagykövet szerint a török-magyar kapcsolatokat nem terheli egyetlen vitás kérdés sem, a gazdasági és a kulturális kapcsolatokat azonban fejleszteni akarja Ankara. A hatályba lépett új elnöki rendszert demokratikusnak tartja Törökország, és elutasítja a vádat, hogy egy központosított, tekintélyelvű rezsimet hozott létre Erdogan elnök - olvasható a televízió portálján.

"Választási kampányban a migráció kérdése felerősödhet, ez érthető. De még ilyen időszakban is mindenkinek óvatosnak kell lennie, hogy ne keletkezzen feszültség a muszlim kisebbség és a többségi társadalom között. Magyarországon a helyzet jó és ellenőrzés alatt van, nem hallottam panaszt erre itt. Ezt így kéne megőriznünk" - mondta Ahmet Akif Oktay, a Török Köztársaság budapesti nagykövete.

Kép forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Cucika, 2018.07.13 05:47

A Gül Baba türbéje után jönnek majd a mecsetek, az imaházak, a török lakás vásárlóknak? Ami tilos Brüsszelnek az szabad Erdogannak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2018.07.12 16:40

Remélem nem marad 150 évig az agyalágyult barma.) Jön megnézni hogy a magyar pasa hogy csinálja a dolgokat. Annak meg már a nagy bele meg is van hozzá, hogy úgy is nézzen ki.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html