Erdogan és Putyin látogatása: már 300 millió forintnál járunk

Összesen 300 millió forintos pluszkiadást okozott az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) és a Terrorelhárítási Központnak (TEK), hogy egy-egy napra Budapestre látogatott az ősszel Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök – tudta meg közérdekű adatigényléssel a Népszava.
Szabó Zsuzsanna, 2019. november 30. szombat, 11:39
Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

Az orosz elnök október 30-i látogatására 106 millió forintot költött az ORFK. Ez az összeg a személyi juttatásokból, és az azokat terhelő járulékokból, dologi kiadásokból áll össze. Ami az utóbbiakat illeti: az orosz delegáció miatt elszállítottak például 216 járművet a diplomáciai konvoj útvonalán, ami bő 4 millió forintba került - írja a Népszava.

Recep Tayyip Erdogan török elnök november 7-i fogadása 176,5 millió forinttal csökkentette az ORFK büdzséjét. A török delegáció fogadásának alkalmával 271 kocsit kellett máshová szállítani, ennek költsége majdnem 4,8 millió forint volt.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség kiadásai a Putyin-vizit idején 50,4 millióra, míg a török elnök látogatásakor 24,9 millió forintra rúgtak. Az Országos Rendőr-főkapitányság - a közlése szerint - nem rendelkezik információval arról, hogy a TEK mennyit költött.

A Terrorelhárítási Központ a lapot arról tájékoztatta, hogy Vlagyimir Putyin érkezése miatt 1780, míg Recep Tayyip Erdogan látogatása okán 2149 óra túlszolgálatot teljesített. Ez a két feladat pedig 18,7 millió forint többletkiadással járt.

Vagyis az ORFK és a TEK együtt 301,3 millió forintot költött a két elnök látogatása idején a diplomáciai testület biztosítására.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.02.29 21:45

Ez kb. egy buzifölvonulás költsége, amit természetesen a dolgozó emberek adójából fizettetnek a mutogatós aberrált buzeránsok. Csak ahhoz még több rendőr kell...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zsaba, 2020.02.29 21:38

Megint odamegy ez a fasiszta tömeggyilkos baromállat a diktátor haverjához, aki azért kissé erősebb, és most éppen hadban állnak, szóval itt a príma alkalom letartóztatni, világbiztonságra veszélyes, agresszor népirtó nemzetközi báborús bűnözőként.... semmi különös, csak az IGAZSÁG...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html