Kiderült, mikből lehet emelt szintű érettségizni jövőre

Az Oktatási Hivatal közzétette, hogy jövőre milyen tárgyakból lehet érettségi vizsgát tenni. Viszont, lehetnek, akik pórul járnak jövőre.
Szabó Dániel, 2019. augusztus 11. vasárnap, 14:36
Fotó: Napi.huBalogh Zoltán

Megvan a lista, hogy a 2020-as tavaszi érettségi időszakban milyen tárgyakból lehet majd vizsgát tenni - szúrta ki az Eduline.

A felsorolásban a hagyományos tárgyak, mint a matematika, irodalom vagy akár a testnevelés mellett olyan tételek is szerepelnek a felsorolásban, mint a kohászati ismeretek, vagy az autó- és repülőgépszerelési ismeretek. Lehetőség lesz arab, angol, finn, francia, héber, holland, japán, kínai, német, olasz, orosz, portugál és spanyol nyelvekből is vizsgát tenni, valamint a kisebbségek elismert nyelveiből.

"Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 2020. évi vizsgaidőszakokban a fenti felsorolásban nem szereplő vizsgatárgyakból abban az esetben sem lehet emelt szintű érettségi vizsgára jelentkezni, amennyiben egy korábbi vizsgaidőszakban a vizsgázót az adott vizsgatárgyból javító vagy pótló vizsgára utasították" - áll a nyilvánosan közzétett dokumentum végén, amely alapján sokan pórul járhatnak, akik korábban még létező tárgyakból vizsgáztak, ők ugyanis már nem tehetnek semmit az eredményük javítására.

HOZZÁSZÓLÁSOK