Érettségi botrány (3.): Magyar Bálint nem mond le

A hétfői magyar érettségi tételekkel ellentétben a netes fórumokra a valódi matek tételsor nem került ki, ugyanakkor a Szent Margit Gimnázium diákjai hétfőn átadták igazgatójuknak a történelem tételeket. Magyar Bálint kedd délután rendkívüli sajtótájékoztatót tart az érettségi botránnyal kapcsolatban.
NAPI Online, 2005. május 10. kedd, 11:16
Fotó:

Az oktatási miniszter az MTV Este című műsorában hétfőn azt mondta, elképzelhetőnek tartotta, hogy a hétfői magyar érettségi tételek körül kialakult helyzet "a fejébe kerül". Kedden reggel ugyanakkor már finomította álláspontját a lemondásával kapcsolatban. "Nem mondok le, az én feladatom most az, hogy biztosítsam, hogy az érettségi rendben lefolyjon" - mondta Magyar a TV2 Mokka című műsorában.

A miniszter kedd délután fél háromkor rendkívüli sajtótájékoztatót tart az ügyről.

Szlovákiában áprilisban robbant ki hasonló érettségi botrány, amelynek következtében Martin Fronc oktatási miniszter pozíciója is megrendült, ám végül nem mondott le. Ugyanakkor meg kellett ismételni az emelt szintű matematika írásbeli érettségi vizsgát Szlovákia minden gimnáziumában és középiskolájában.

Magyarországon szerdai történelem érettségi tételek kikerüléséről eddig csak szóbeszéd van - mondta az OM szóvivője az Indexnek -, a tárca semmi nyomát nem találta annak, hogy ezek a tételek nyilvánosságra kerültek volna. Ugyanakkor az MTV hétfő esti Híradójának a Szent Margit Gimnázium igazgatója azt nyilatkozta, hogy diákjai átadták neki a történelem írásbeli tételeit. A képsorok szerint a tételsor dátuma május 11-e, a Híradó értesülése szerint a dokumentum a valódi feladatokat tartalmazza.

HOZZÁSZÓLÁSOK