Vasárnap estig a Dunántúlon a változó felhőzet mellett többórás napsütés várható, a Dunától keletre erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ott kevesebb lesz a napsütés. A Dunántúlon néhol, a Dunától keletre elszórtan alakul ki zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 24 és 29, késő este 17 és 22 fok között alakul - írja honlapján az OMSZ.

Éjszaka északnyugaton, északon kevesebb, délen, délkeleten több lesz a felhő, főként itt alakul ki elszórtan zápor, néhol zivatar. A szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A hajnali órákra többnyire 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn sok gomolyfelhőre, többórás napsütésre számíthatunk, de a Tiszántúlon lehetnek felhősebb területek is. A Nyugat-Dunántúlon nem várható csapadék, másutt helyenként lehet zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, zivatar környékén átmenetileg erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Kedden gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Szerdán nyugat, északnyugat felől átmenetileg mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat, északnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, illetve eső is. A szél megerősödik, zivatar környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 27 fok között, a Tiszántúlon még 28, 29 fok körül alakul.

A kép forrása: Pixabay.