Érkezik a hó - már nem csak a hegyekben

A jövő hét elején már nem csak a hegyekben fordulatnak elő hózáporok - írja az Időkép.hu.
Szász Péter, 2017. november 16. csütörtök, 21:52
Fotó: Stocksnap

Pénteken borongós, nyirkos, szürke időre számíthatunk, szitálás, kisebb eső többfelé kialakulhat. Az északi-északnyugati szél csak a Dunántúli-középhegység területén élénkülhet meg. Hajnalban -1 és +6, napközben 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben.

Szombatra egy hidegfront érkezik, így kezdetben sokfelé várható csapadék, hajnalban az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain havas eső, kisebb havazás sem kizárt. A csapadékmező napközben kelet felé távozik, és a Tiszántúl kivételével északnyugat felől egyre többfelé felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Délután 6-10 fokot mérhetünk.

Vasárnap a felhős-napos időben elsősorban a Dunántúlon elszórt záporok, a hegyekben esetleg futó hózáporok is kialakulhatnak. Kissé szeles lesz az idő, 5-9 fok valószínű.

Hétfőn a megerősödő északnyugati szélben a futó záporok mellett hózáporok már nem csak a hegyekben fordulhatnak elő. Délután 4 és 9 fok közötti maximumokat mérhetünk. Kedden vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás.

HOZZÁSZÓLÁSOK