BUX
39663

Érkezik az újabb fagy - nagy bajban a boltosok

A szokatlanul fagyos időjárás alaposan felforgatja a vásárlási szokásokat és vissza is húzhatja a boltosok árbevételét – írja a blokkk.com.

Napi.hu, 2017. január 17. kedd, 12:18

A legtöbb előrejelzés 2017-ben 4-5 százalékos növekedéssel számol a boltokban, de januárban egyáltalán nem biztos, hogy lesz ennyi. A blokkk.com felmérése szerint a vásárlók kevesebbet járnak boltba a fagyos időben. Legkisebb mértékben az élelmiszerboltok forgalma esik vissza, hiszen enni kell, viszont az emberek a közeli - akár kisebb  - boltokba, vagy a nagyobb fűtött bevásárolóközpontokba járnak, de ha lehet nem ülnek autóba.

Aki mégis kocsival indul útnak, az azért keresi a mélygarázsos egységeket, hogy leolvassza a jeget a kocsiról - írja a portál.

Hidegben az alkohol és természetesen a fűtéskiegészítő eszközök, takarók, illetve a szigetelőanyagok fogynak jobban. A téli ruhákra sportszerekre ilyenkor aligha lehet akciós árat találni.

Amire nagyon kell figyelni, az az élelmiszerek fagytűrőképessége. A fűtetlen teherautóban szállított vagy a raktárak udvarán tárolt élelmiszer minősége sokat romlik. Erről pedig a vásárló mit sem sejt.