Érkeznek a zivatarok, mutatjuk a részleteket

Meleg marad, de vasárnap már több helyen lehet zápor, zivatar - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a honlapján. A heves zivatarok veszélye miatt három északkeleti megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Szász Péter, 2017. június 4. vasárnap, 09:08
Fotó: Napi.hu

Egy közeledő frontrendszer hatására labilisabbá válik a légkör az ország felett. A déli óráktól már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Ezzel együtt marad a meleg: a hőmérséklet csúcsértéke a legtöbb helyen eléri, sőt meg is haladja a 30 Celsius-fokot.

A meteorológiai szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható - akár viharos széllel, jégesővel kísért - heves zivatarok miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyében a felhőszakadás veszélye miatt szintén elsőfokú a figyelmeztetés. Ezekben a megyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2017.06.04 11:37

A hazug meteorológusok miért kapnak közpénzt? És mekkora fizetésük van azért, hogy felháborítóan, látványosan kontár módon végezzék a munkájukat?
A tavalyi évet különösen végighazudták, alig találták el az időjárást.
Az origo kommentelők rendszeresen felháborodtak a téves jelzés, riasztás miatt.
Péntekre is lehűlést, sok esőt ígértek. Erre esőből semmi, és 34 fok volt még este 8-kor is.
Meg kell vonni a közpénzes bérezést, és csak társadalmi munkában, fizetség nélkül végezzék a feladatukat. Akinek nem tetszik, ne legyen meteorológus.
Ez a legjobb munkakör. Felelősségrevonás nélkül, jó pénzért hazudni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html