Erre büszkék lehetnek a Sziget-szervezők

Hetvenegy százalékkal kevesebb bűncselekmény történt az idei Sziget fesztiválon, mint a tavalyi rendezvényen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a rendőrség honlapján.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 15. szerda, 13:16
Fotó: MTI Fotó

A fesztivál tíz napja alatt 34 embert fogtak el a rendőrök. Hat embert kábítószer-kereskedelem miatt állítottak elő, közülük hárman külföldről érkeztek. Kábítószer birtoklása miatt 21 ember ellen indult eljárás.

Hangsúlyozzák, hogy idén különös figyelmet fordítottak a terrorcselekmények megelőzésére, illetve a szubjektív biztonságérzet növelésére. Ennek érdekében a rendőrség úgynevezett unicity betonelemeket is alkalmazott, a többi között a gázolásos terrorcselekmények megakadályozása érdekében.

Arról is beszámoltak, hogy a Szigeten található bűnmegelőzési ponton a fesztiválozók számos programban vehettek részt, kipróbálhatták a biztonságiöv-szimulátort, a motorszimulátort, valamint az ittas vezetést szimuláló szemüveget. (Soha ilyen jó számokat nem közölt a Szigetről az Aldi.)

A fővárosi rendőrök munkáját a korábbi évekhez hasonlóan külföldi, idén francia kollégák is segítették - közölte a BRFK az MTI tudósítása szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK