Hétfőn a külkereskedelem februári részletes adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a második becslése alapján. A már közölt előzetes adatok szerint februárban az export euróban számítva 7,4, az import 6,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A havi külkereskedelmi aktívum 935 millió eurót tett ki, míg az év első két hónapjában a kereskedelmi többlet 1,644 milliárd euró volt, 330 millióval több, mint tavaly január-februárban.

Kedden a lakásépítések idei első negyedéves statisztikája jelenik meg. A legutóbb közölt adatok szerint a múlt évben 8358 új lakás épült, 15 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A lakáspiac tavalyi bővülése több éves, folyamatos visszaesésnek vetett véget, bár az év során felépített lakások száma továbbra is alacsony maradt, a válságot megelőző 2008. évinek alig egyötöde. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 9633 volt 2014-ben, 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Szerdán a kiskereskedelem márciusi alakulásáról közöl első becslést a KSH. Februárban 6,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest. A nem élelmiszer jellegű fogyasztási cikkek vásárlása 8,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az élelmiszerek forgalma 3,3, az üzemanyagoké 11,1 százalékkal nőtt. Az év első két hónapjában 7,3, a naptárhatástól megtisztított adatok szerint 7,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene.

Szerdán teszi közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a monetáris tanács április 21-i kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét. Az ülésen a jegybank az elemzői várakozásoknak megfelelően, 15 bázisponttal, újabb történelmi mélypontra, 1,80 százalékra csökkentette az alapkamatot. A jegyzőkönyvből kiderül, hogy a döntéskor hogyan szavaztak az egyes tanácstagok.

Csütörtökön jelenik meg a márciusi ipari termelési adat. Februárban az ipar kibocsátása 5,8 százalékkal nőtt tavaly februárhoz képest, az előző hónaphoz viszonyítva azonban 0,3 százalékkal mérséklődött. A belföldi értékesítés 5,2 százalékkal, az export 7,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A feldolgozóipar kibocsátása 5,9 százalékkal, ezen belül a járműiparé 16,5 százalékkal nőtt februárban.

Csütörtökön az államháztartás április végi egyenlegét közli a Nemzetgazdasági Minisztérium. Március végén 536,7 milliárd forinton állt az államháztartás hiánya, ami kedvezőbb a tavalyi 701,2 milliárd forintos első negyedéves deficitnél. A március havi hiány 226 milliárd forintot tett ki.

Ugyancsak csütörtökön a devizatartalékok áprilisi alakulásáról közöl adatokat a jegybank. Márciusban félmilliárd euróval 36,9 milliárd euróra nőttek az MNB nemzetközi tartalékai.

Pénteken az áprilisi fogyasztói árindexet hozza nyilvánosságra a KSH. Márciusban 0,6 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak éves összevetésben. Az előző hónaphoz képest a szezonális élelmiszerek és az üzemanyagok drágulása miatt átlagosan 0,6 százalékkal emelkedtek az árak. 2015. első negyedévében a fogyasztói árak átlagosan 1,0 százalékkal voltak alacsonyabbak, mint az előző év azonos időszakában.