Erre figyeljen pénteken

Lesz bőven mit figyelniük a befektetőknek pénteken, az embereket azonban vélhetően az fogja leginkább érdekelni, hogy lassult-e az alapvető élelmiszerek árának növekedése.
Napi.hu, 2016. július 7. csütörtök, 19:46
Fotó: Napi.hu

A KSH pénteken teszi közzé a a fogyasztói árak júniusi alakulását. Májusban a fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban, áprilishoz viszonyítva pedig átlagosan 0,3 százalékkal emelkedtek. A cukor ára viszont19,7 százalékkal volt magasabb májusban az egy évvel korábbinál, ami több éves drágulási rekordot jelent.

Ugyancsak a KSH jóvoltából kiderül, hogy miként alakult a magyar külkereskedelmi termékforgalom májusban. Áprilisban a kivitel értéke 8 milliárd euró (2500 milliárd forint), a behozatalé 7 milliárd euró (2192 milliárd forint) volt. Az egy évvel korábbihoz képest euróban kifejezve az export értéke 5,2 százalékkal nőtt, az import 2,2 százalékkal csökkent. A külkereskedelmi aktívum 558 millió euróval nőtt, és 989 millió eurót tett ki.

Az Eurostat májusi a német külkereskedelmi forgalomról közöl adatokat. Az egyenleg az előző hónapban 24 milliárd euró volt.

Az USA-ból a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek számáról érkeznek információk, illetve a munkanélküliségi rátáról, amely korábban 4,7 százalék volt.HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.07.07 20:31

Remélem rájuk rohad, mint minden drága zöldség és gyümölcs. Látni és érezni a szagát a sok rohadó árunak boltokban, mert nem veszi a nép.
Oszt majd a boltok is kevesebbet vesznek át.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html