A KSH pénteken teszi közzé a a fogyasztói árak júniusi alakulását. Májusban a fogyasztói árak átlagosan 0,2 százalékkal alacsonyabbak voltak, mint egy évvel korábban, áprilishoz viszonyítva pedig átlagosan 0,3 százalékkal emelkedtek. A cukor ára viszont19,7 százalékkal volt magasabb májusban az egy évvel korábbinál, ami több éves drágulási rekordot jelent.

Ugyancsak a KSH jóvoltából kiderül, hogy miként alakult a magyar külkereskedelmi termékforgalom májusban. Áprilisban a kivitel értéke 8 milliárd euró (2500 milliárd forint), a behozatalé 7 milliárd euró (2192 milliárd forint) volt. Az egy évvel korábbihoz képest euróban kifejezve az export értéke 5,2 százalékkal nőtt, az import 2,2 százalékkal csökkent. A külkereskedelmi aktívum 558 millió euróval nőtt, és 989 millió eurót tett ki.

Az Eurostat májusi a német külkereskedelmi forgalomról közöl adatokat. Az egyenleg az előző hónapban 24 milliárd euró volt.

Az USA-ból a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek számáról érkeznek információk, illetve a munkanélküliségi rátáról, amely korábban 4,7 százalék volt.