Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Orbán Viktor kormányfő által jegyzett munkaterv szerint januárban 12, februárban 22, márciusban pedig 15 előterjesztés kerül a kabinet elé.

A januári üléseken tárgyalják a veszélyes anyagok, veszélyes áruk telephelyi tárolásának katasztrófavédelmi szabályairól szóló kormányrendeletet, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályait, az egyes kutatás-fejlesztési és innovációs tárgyú kormányrendeletek módosítását. Napirenden lesz az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosítása, a Nemzeti Innovációs Hivatalról szóló kormányrendelet megváltoztatása és a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal létrehozásáról szóló kormányrendelet.

A kabinet februári ülésein tárgyalják egyebek között a 2014. évre vonatkozó Integrált Pedagógiai Rendszert szabályozó kormányrendeletet, a fővárosi és megyei kormányhivatalok működésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosítását és a szellemi tulajdonra vonatkozó egyes kormányrendeletek megváltoztatását. A kormány asztalára kerül várhatóan az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló kormányrendelet módosítása, a kollektív befektetési formákról és kezelőikről szóló törvényhez kapcsolódó kormányrendeletek és a közös tulajdonban álló föld használati rendjének hatósági úton történő kijelölésére vonatkozó szabályok.

Márciusban tárgyalják a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítását, az új polgári törvénykönyvhöz és a támogatott döntéshozatalról szóló törvényhez kapcsolódó végrehajtási rendeleteket, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló kormányrendeletet. Előterjesztés kerül a kabinet elé a történelmi emlékhelyekről és a nemzeti emlékhelyekről is.

Szó lesz továbbá a társadalombiztosítási nyugellátáshoz kapcsolódó kormányrendeletről és a honvédelmi szempontból létfontosságú rendszerek és létesítmények azonosításáról, kijelöléséről is.