Erre készül Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, hogy "szeptemberben indul egy diskurzus" a 2012-ben életbe lépett alaptörvény "átfésüléséről". Várakozása szerint ez a munka egy-másfél évet vehet majd igénybe - számolt be az Index.
Domokos László, 2018. június 8. péntek, 08:54
Fotó: Napi.hu

Masszív és földrengésbiztos költségvetést állítottunk össze - fogalmazott Orbán Viktor az idei költségvetésről péntek reggel a Kossuth rádióban.

Azt tanulta, hogy nem szabad tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarónk ér, ezért a hiány nem jó. "Működését tekintve" ezért a költségvetés "nullás" lesz.

A miniszterelnök többször is utalt arra interjújában, hogy hamarosan gazdasági válsággal kell majd szembenéznünk, és a magyar gazdaság exportfüggősége miatt az ország a nemzetközi hatásoknak is jobban ki van téve, mint azok az államok, melyek nagy belső piacra támaszkodhatnak - idézte Orbánt a portál.

Egy lehetséges válság előjeleként említette, hogy Európában magasabb az eladósodottság, mint 2008-ban, a legutóbbi világválság előestéjén, és egy hitelválság Magyarországot is keményen sújthatja. Ezért is csökkenti folyamatosan a hiányt a kormány és ezért növelték meg a költségvetésben a tartalékot.

Az interjú végén pedig azt is bejelentette a miniszterelnök, hogy a most a parlament előtt lévő alkotmánymódosítási javaslat csak egy kisebb változtatás, egy ennél nagyobb, átfogó felülvizsgálat várható azonban szeptembertől. Szavai szerint az egy-másfél évig tartó folyamat során megnézik, mi vált be a 2011-ben elfogadott új alkotmány rendelkezéseiből, mi válhatott volna be, és hol maradtak szabályozási rések.

(Képünk illusztráció.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

granatvirag, 2018.06.10 15:43

ha földrengésbiztos akkor remélem lopásbiztos is
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html