Erre készül Orbán Viktor - "be kell reteszelni Magyarország ajtaját"

A rezsicsökkentés megvédéséről és a munkából élők helyzetének javításáról is tárgyaltak a Fidesz-KDNP frakcióülésén. A kormányfő szerint egyetlen megélhetési bevándorlóra sincs szükség.
MTI, 2015. február 5. csütörtök, 09:58
Fotó: Napi.hu

Minden körülmények között meg kell védeni a rezsicsökkentést és javítani kell a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetén - egyebek között erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP Mezőkövesden tartott frakcióülésének első napján a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint. A tanácskozáson a kormányfő kiállt a megélhetési bevándorlás visszaszorításának szükségessége mellett is.

Rogán Antal csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta, túl vannak egy jó hangulatú és vidám frakcióülés első napján, amelyen a kormányfő politikai helyzetértékelését vitatták meg.

Ennek legfontosabb eleme az volt, hogy Orbán Viktor meghatározta a következő 3 és fél év legfontosabb feladatát, azaz, hogy a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetén javítsanak - ismertette a frakcióvezető. Elmondta, erre úgy kell törekedni, hogy lehetőség szerint munkából minél többen és minél jobban tudjanak megélni. Hozzátette, a kormányzás elmúlt években képviselt céljait fenntartják: segély helyett továbbra is munkát kell adni az embereknek, és törekedni kell a teljes foglalkoztatottság megvalósítására.

Minden körülmények között meg kell védeni a rezsicsökkentést, egyrészt az Európai Unió azon törekvéseivel szemben, amelyek megakadályoznák az irányított energiaárakat, másrészt gondoskodni kell arról, hogy elegendő és olcsó gáz jusson Magyarországra a következő években is - folytatta az elhangzottak ismertetését Rogán Antal.

Tájékoztatása szerint beszéltek arról, hogy az adósrabszolgaságtól sikerült az embereket megvédeni, de ezt a munkát be kell fejezni, és végig kell vinni a bankok elszámoltatását.

A kormányfő fontosnak nevezte - ismertette Rogán Antal -, hogy féken kell tartani az árakat; ezt elérték az elmúlt években, de továbbra is törekedni kell rá. Emellett folytatni kell a munkahelyvédelmi akciótervet, hiszen ezen keresztül tudtak az elmúlt években megvédeni és teremteni nagyon sok munkahelyet, illetve ezzel tudják segíteni a kis- és nagyvállalatokat.
A frakcióvezető közlése szerint a tanácskozáson elhangzott, hogy a nemzeti önbecsülés egyre erősödik és a magyar emberek elvárják, hogy mindig, méltó módon álljanak ki a nemzeti érdekekért.

Rogán Antal a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, a frakcióülésen fontos szerepet kapott a megélhetési bevándorlás kérdése.

Azt Orbán Viktor szerint nullára kell szorítani, "be kell reteszelni Magyarország ajtaját", egyetlen megélhetési bevándorlóra sincs szükség. Ma ezt a magyar jogszabályok nem teszik lehetővé, ezért erre kifejezetten törekedni kell törvényi változtatásokkal is, és nem szabad várni az Európai Unióra - mondta a Fidesz frakcióvezetője, megjegyezve: biztos, hogy az unió is változtatni fog a bevándorláspolitikáján, de lehet, hogy az Magyarország számára késő lesz.
Rogán Antal szerint jól látszik, hogy tranzitországból Magyarország kezd célországgá válni, a frakcióülésen kifejezetten megdöbbenést keltettek a vonatkozó adatok.

Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök oktatást érintő - a 9 osztályos általános iskoláról szóló - javaslatáról Rogán Antal ismertetése szerint a kormányfő azt mondta, "világos megrendelést vár", annak feltárását, hol látnak problémát, min kell változtatni.
Abban egyetértettek: az oktatásban a 2016/17-es tanév lehet az, amikor változtatásokat vezetnek be. Ezt meg kell vitatni a pedagógus szakszervezetekkel, szakmai szervezetekkel, és elő kell készíteni a javaslatot. A témát csütörtökön vitatják meg, amikor Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere több területről is beszámol - jelezte, hozzáfűzve: szó lesz a szegénység elleni küzdelemről és az egészségügyről is.

Rogán Antal közlése szerint a kormányfő a magyar külpolitikai stratégiát a nemzeti érdekből vezette le a kormánypárti képviselők előtt, és úgy fogalmazott: Magyarországnak azért lehet önálló külpolitikája, mert erős ország lett; ennek ugyanakkor az a feltétele, hogy mindig tisztában legyünk a saját érdekeinkkel. Ezért tartotta kiemelten fontosnak, hogy Németországgal jó kapcsolatokat ápoljon Magyarország, hiszen a magyar nemzeti érdek az, hogy a két ország gazdasága között már most meglévő szoros kapcsolatot tovább erősítsék - mondta Rogán Antal.

Oroszországgal összefüggésben elhangzott, hogy onnan érkezik a gázellátás, és a rezsicsökkentést akkor tudják megvédeni, ha a gáz olcsó marad. A kormányfő beszélt arról, hogy jó gazdasági kapcsolatokat kell ápolni a megerősödő európai nemzetekkel. Szólt arról is, hogy fontosnak tartja Törökországot, nem véletlen, hogy februárban a német kancellár és az orosz elnök mellett Magyarországra érkezik a török miniszterelnök is - közölte Rogán Antal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hammurabbi, 2015.02.06 12:23

@lauda: Baszki ,tíz éve dől a lé az EU-ből,ami ebben az országban épül,90%-ban az unió adófizető állampolgárai pénzén épül,abból nyúl le ,abból oszt le magának a FideSS banda,kimondva az EU lélegeztetőgépén éldöglődünk mi ,és dőzsöl a FideSS banda és haveri körük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hammurabbi, 2015.02.06 12:13

@lauda: Húgy mi?.....ja bocsi én vagyok a hibás,azt hittem szakemberrel beszélek ,de most esett le ,hogy a kiskakassal,aki azt hiszi ő a legnagyobb,holott csak a szemétdomb alatta.


Itt az újabb lehangoló statisztika - alig tud előrelépni Magyarország.
http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/itt_az_ujabb_lehangolo_statisztika_alig_tud_elorelepni_magyarorszag.591259.html
Mindhárom nagy hitelminősítőnél bóvli maradtunk 2014-ben
http://mfor.hu/cikkek/Mindharom_nagy_hitelminositonel_bovli_maradtunk_2014_ben.html
Kiadták a riasztást Magyarországra ? Az Európai bizottság kockázatokat lát.
http://hirhatar.com/kiadtak-a-riasztast-magyarorszagra-az-europai-bizottsag-kockazatokat-lat/
Sőtt:
http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/iteletet-mondtak-a-hitelminositok-magyarorszag-bovli-es-az-is-marad-439811#hozzaszolas-doboz

Kifullad a gazdaságunk motorja - az elemzőket is meglepte a váratlan rossz hír.
http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/kifullad-a-gazdasagunk-motorja-az-elemzoket-is-meglepte-a-varatlan-rossz-hir-440159

És ami a legszörnyűbb,a szegénység,a munkanélküliség:
Elképesztő magyar jövedelmi adatok jöttek - így lettünk sereghajtók.
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_magyar_jovedelmi_adatok_jottek_igy_lettunk_sereghajtok.591199.html

A kormányzati sikerpropaganda egyik zászlóshajója az európai összehasonlításban is egyedül állóan emelkedő foglalkoztatottság. A Policy Agenda benézett a statisztikai adatok és kormányzati lózungok mögé: az eredmény siralmas.
http://www.stop.hu/gazdasag/munka-a-valosag-a-trukkok-mogott/1294064/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2015.02.06 11:59

@hammurabbi: rövid leszek , és tömör!!!!
hogy szót értsünk!!!!
ha most minden olyan szar, miért nem megyünk csődbe??
miért nem kell újabb IMF hitel??
miért ismeri el az Eu is , hogy jó fele mennek a dolgok??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hammurabbi, 2015.02.06 11:59

@lauda:

Ajánlom rág át rajta magad:

Egy:"Drága búcsú az IMF-től
A választóknak szól az IMF-hitel előtörlesztése: mintegy 14 milliárd forintba kerül, hogy Orbán Viktor kormányfő elmondhassa szavazóinak, hogy kormánya megszabadult a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "lélegeztetőgépétől". Az előtörlesztést azonban nem a magyar gazdaság stabil alapjai, hanem a kedvezően alakuló nemzetközi pénzpiaci környezet tette lehetővé.
http://nepszava.hu/cikk/666022-draga-bucsu-az-imf-tol

Kettő:
http://varanus.blog.hu/2012/11/02/orban_ajandeka_az_imf-nek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2015.02.06 11:58

Csak ne nagyon reteszelgessünk, lassan a környezetemből minden fiatal külföldön dolgozik. Úgy elfogy a magyar mintha nem lett volna.
Iktasd a törvénybe Orbán. Valahogy nem szeretnek itt azok akik valamire akarják vinni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html