Erre készül Washington - megszólalt a külügyminiszter

Az Egyesült Államok elsődleges célja a Közel-Keleten az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szétzúzása - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdán.
Szepesi Anita, 2017. március 22. szerda, 16:32
Fotó: Reuters

A politikus az Iszlám Állam elleni küzdelem céljából életre hívott nemzetközi koalíció washingtoni konferenciáját megnyitó beszédében fejtette ki kormánya álláspontját.

Az amerikai diplomácia irányítója hangsúlyozta: az Iszlám Állam elleni küzdelem következő fontos szakasza a terrorszervezet katonai erővel történő megsemmisítése a közel-keleti térségben. Tillerson leszögezte, hogy miközben az Egyesült Államok növeli a nyomást az Iszlám Államra és az al-Kaida terrorszervezetre, aközben továbbra is törekednek arra, hogy ideiglenes stabilitási zónákat hozzanak létre a menekültek számára.
Tillerson beszédében az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak a közelgő likvidálását jósolta.

Az Iszlám Állam és általában a terrorizmus ellen küzdő nemzetközi koalíció egynapos külügyminiszteri szintű konferenciáján 66 ország és két nemzetközi szervezet képviselői vesznek részt. Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli - írja az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK